Ολα ανοικτά για επανέναρξη της Λίγκας

Ολα ανοικτά για επανέναρξη της Λίγκας

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανή φαντάζει η επανέναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο με βάση όσα είπε χθες, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Κ. Κουτσοκούμνης. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι στόχος του είναι να στελεχωθεί η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας σήμερα, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι ορισμοί διαιτητών.

«Εχω την εντύπωση πως το πρώτο θέμα της εβδομάδας, “Κύπρος και Στοίχημα” έκλεισε καλά. Απομένουν τα θέματα της Ελλάδας που είναι η ολοκλήρωση των επαφών για νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και restart του πρωταθλήματος», τόνισε ο επιτετραμμένος της FIFA στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τοποθετήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της χώρας μας και στο «ναυάγιο» της συνάντησης των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ.

«Οσον αφορά τη λεγόμενη κάθαρση (έτσι στο γενικό) ο κάθε ένας την εννοεί ανάλογα με την ομάδα που στηρίζει. Αλλά κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει σε ένα τραπέζι και να ακούσει απόψεις και να βάλει θέσεις. Περίεργο», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Αν θέλουν λύσεις στην Ελλάδα… υπάρχουν. Δεν με έπεισαν ότι θέλουν».

Συνέχισε, δε, λέγοντας «και ποιος είμαι εγώ ή εσείς για να πούμε ποια είναι η βρωμιά, αν η πολιτεία δεν προχωρεί υποθέσεις που βράζουν για δεκαετίες. Χρειάζεται υπομονή και όχι αφορισμούς. Χρειάζεται συναίνεση έστω και τώρα. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα είναι να τα βροντήξω και να φύγω. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να πω ΟΚ εκλογές. Ιδιαίτερα τώρα που κάποιοι εν τη φαντασία τους (ίσως και υποκινούμενοι) βλέπουν και σκοπιμότητες εκ μέρους μου. (…) Αλλά τι θα επιτύχετε με τις εκλογές; Ερωτώ. Μήπως θα καθαρίσει ένας πίνακας και μετά από δύο χρόνια θα πρέπει να καθαρίσουμε τον καθαρισμένο πίνακα;».

Πάντως, σε ερώτημα για τη συνάντηση με τους «μεγάλους» αυτοδιαψεύστηκε, αφού παρότι ο ίδιος τη ζήτησε μιλώντας «on camera», υποστήριξε ότι «ουδέποτε ζητήθηκε από εμένα, γιατί πριν βγω από την αίθουσα της ΠΔΕ πήρα μηνύματα ότι ο Χ δεν θα παρευρεθεί μαζί με τον Ζ και ότι ο Υ θα κάνει ό,τι κάνει ο Χ και ότι ο Ζ είναι τσαντισμένος με τον Υ που κάνει ό,τι κάνει και ο Χ και ότι ο Ω δεν έχει πρόβλημα αλλά… Τα παιδία παίζει… και μετά βγάλε εσύ τα κάστανα από τη φωτιά».

Το πόρισμα για Μπίκα

Σε κάθε περίπτωση, αν ο Κουτσοκούμνης αποφασίσει την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, παρότι δεν έχει πάρει το πόρισμα της πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στην οικία του Γ. Μπίκα και δεν έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ εχέγγυα για «ποδοσφαιρική ειρήνη», θα πρόκειται για ανακολουθία, αφού η απόφαση περί αναστολής των πρωταθλημάτων ελήφθη έως ότου η ΕΠΟ πάρει το πόρισμα της πυροσβεστικής, ενώ ταυτόχρονα, ειπώθηκε ότι θα γινόταν προσπάθεια να δεσμευθούν οι μεγάλες ΠΑΕ να ρίξουν τους τόνους για τη διαιτησία.

Οσον αφορά τα ονόματα για τη νέα ΚΕΔ, χθες ακούστηκε το όνομα του Γ. Ψυχομάνη, το οποίο ατύπως διαψεύστηκε, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα των Τριτσώνη, Σαραϊδάρη και Τεροβίτσα.

Τηλεοπτικό χάσμα

Στο επίπεδο του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκας, χθες, επιβεβαιώθηκε ξανά το χάσμα ανάμεσα στις επονομαζόμενες «μικρομεσαίες» ΠΑΕ και τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σχετικά με την αναδιανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στο τελευταίο δ.σ. του συνεταιρισμού πέρασε με ψήφους 13-3 η ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων ώστε να γίνει από 60% βάσει εμπορικότητας και 40% βάσει βαθμολογίας σε 50%-50%. Η αλλαγή αυτή ήταν επιθυμία των «μικρομεσαίων» προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά που χάνουν από την εμπορικότητα.

Ομως (και) με επιστολές που έστειλαν οι τρεις «μεγάλοι» (η ΑΕΚ ακολουθεί διαφορετική πολιτική), αρνούνται να συναινέσουν και υποστηρίζουν ότι η απόφαση για αναδιανομή δεν μπορεί να ισχύσει διότι απαιτείται ομοφωνία.

Χθες το απόγευμα στα γραφεία της εταιρείας του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, Χρ. Πανόπουλου συγκεντρώθηκαν δέκα ΠΑΕ (απουσίασαν η Βέροια και ο Πλατανιάς) και εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο καταφέρονταν κατά των «μεγάλων», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η διανομή των εσόδων είναι «τριτοκοσμική» και πνίγει τις μικρομεσαίες ομάδες. Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση της Σούπερ Λίγκας με τη Forthnet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή