Τέταρτη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα

Τέταρτη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός πέτυχε επαγγελματική νίκη (59-52) στο ΣΕΦ, αλλά η απόδοση του δεν ήταν πειστική και ενώ η Μπαρτσελόνα, λόγω των τεσσάρων σημαντικών απουσιών της και της κακής εικόνας που παρουσίασε, «προσφερόταν» για εύκολο απόγευμα.

To παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και από τις δυο ομάδες που αναζήτησαν σταθερό ρυθμό, ο μεν Ολυμπιακός από την άμυνα του και η δε Μπαρτσελόνα από την επίθεση, αλλά αμφότερες δεν τα κατάφεραν. Με τον Γιάνγκ καθηλωμένο στον πάγκο και τους Μιλουντίνοφ και Μπίρτς να εναλλάσονται στην θέση του σέντερ, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε τα ριμπάουντ (19-13), αλλά είχε το προβάδισμα του σκορ στο τέλος του α’ ημιχρόνου (32-25), ενώ κέρδισε και την φθορά του Αντε Τόμιτς με τρία φάουλ. Η οριακή υπεροχή των «ερυθρολεύκων» οφειλόταν στα 12 λάθη που υπέπεσαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, έναντι πέντε των γηπεδούχων, ενώ στην επιθετική παραγωγικότητα, ο Σπανούλης χρειαζόταν κι άλλους συμπαραστάτες, ώστε η διαφορά να αυξανόταν σε διψήφιο αριθμό και να την διατηρούσε σ’ αυτό το επίπεδο.

Η ομάδα της Καταλωνίας, όμως, έδειξε ότι δεν είχε δυνατότητες να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Πέραν των λαθών στην κυκλοφορία της μπάλας, τα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα, ακόμα και σε εύκολες επιλογές, δεν έδιναν το δικαίωμα της αισιοδοξίας στην Μπαρτσελόνα, ώστε να προκαλούσε προβλήματα στους γηπεδούχους. Το καλάθι του Ολυμπιακού δέχτηκε εννέα πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και δεκατρείς στο τρίτο και μετά…βίας, η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τους 50 πόντους. Κι όμως, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αποτινάξει το άγχος μέχρι το τελευταίο λεπτό, παρά ότι προηγήθηκε 52-41 (32’) και 56-46 (38’) . Ο Μπίρτς σημείωσε το 58-51 στο 1’14’’ πριν από την λήξη και το κλέψιμο της μπάλας από τον Καναδό σέντερ «σφράγισαν» την τέταρτη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, ύστερα από δυο συνεχόμενες ήττες και θα πάει με ενισχυμένη ψυχολογία στο Ολυμπιακό στάδιο για τηναναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, το βράδυ της Παρασκευής.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκρίν 9 (1), Μπίρτς 7, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (3), Μιλουντίνοφ 2, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης 5 (1), Χάκετ 5, Λοτζέσκι 1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ράις 11, Χόλμς 13 (2), Ντόρσει 9, Βεζένκοφ 3 (1), Ερικσον, Ολεσον 2, Κόπονεν 6 (1), Περπέρογλου 4, Τόμιτς 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή