Σε Τριτσώνη, Κουκουλάκη τα «κλειδιά»

Σε Τριτσώνη, Κουκουλάκη τα «κλειδιά»

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Σταύρος Τριτσώνης και Μιχάλης Κουκουλάκης αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της διεύθυνσης και διαχείρισης του νευραλγικού κομματιού της διαιτησίας, αφού διορίστηκαν από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ ως μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Αμφότεροι, είχαν κοινή μοίρα στη διαιτησία, αφού όντας διεθνείς διαιτητές, βγήκαν πριν από περίπου ένα χρόνο από τους πίνακες, με απόφαση της τότε ΚΕΔ που βρισκόταν υπό τη διοίκηση Γκιρτζίκη.

Ο Τριτσώνης στο τέλος του 2015 αποχώρησε οικειοθελώς από την ενεργό δράση. Ο Κουκουλάκης συνέχισε να σφυρίζει εντός συνόρων μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, οπότε τέθηκε με απόφαση της τότε ΚΕΔ εκτός πινάκων διαιτησίας.

Ο Τριτσώνης ανήκει στην ΕΠΣ Αθήνας και εργάζεται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ ο Κουκουλάκης ανήκει στην ΕΠΣ Ηρακλείου και είναι οφθαλμίατρος. Και οι δύο, παρά τα αγωνιστικά λάθη τους, διατήρησαν ως διαιτητές την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ο Τριτσώνης «στιγματίστηκε» από τον μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Μανιάτη στον τελικό κυπέλλου ΟΣΦΠ – Αστέρα το 2013. Ο Κουκουλάκης είναι ίσως ο μόνος διαιτητής που είχε ζητήσει με ανακοίνωση «συγγνώμη» από την ΑΕΚ, διότι στον αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ – Αστέρας 2-2, στη σεζόν 2010-11, δεν είχε καταλογίσει δύο πέναλτι υπέρ της.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ στην οποία μέχρι νεωτέρας θα προεδρεύει ο Τριτσώνης, ο οποίος θα κάνει τις σχετικές εισηγήσεις. Για να νομιμοποιηθεί η επιλογή τους τροποποιήθηκε ο κανονισμός διαιτησίας στα σημεία στα οποία υπήρχε κώλυμα. Επίσης, η ΠΔΕ αποφάσισε την επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων από την ερχόμενη Τρίτη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Σταύρος Τριτσώνης διορίστηκε προεδρεύων της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα εκτελεί χρέη προέδρου της έως της οριστικής συγκρότησης της σύνθεσης ΚΕΔ. Μέλος της ΚΕΔ. διορίστηκε ο κ. Μιχάλης Κουκουλάκης. Αύριο (σ.σ. σήμερα), 18 Νοεμβρίου 2016, κατόπιν των εισηγήσεων του κ. Στ. Τριτσώνη, θα ανακοινωθούν και τα λοιπά μέλη και οι συνεργάτες της νέας ΚΕΔ και η ΠΔΕ θα προχωρήσει στην αντίστοιχη έγκριση του διορισμού τους. Ο προεδρεύων τη νέα ΚΕΔ δεν αποτελεί μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα στελέχωσης της ΚΕΔ, περιλαμβανομένων και των παραπάνω διορισμών, ρυθμίζονται από τη FIFA και αποκλειστικός αρμόδιος γι’ αυτά είναι ο κ. Κ. Κουτσοκούμνης.

Επικυρώθηκαν, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από τη FIFA/UEFA, οι νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της ΕΠΟ.

Από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 επαναρχίζουν όλες οι εθνικές διοργανώσεις, που είχαν διακοπεί με απόφαση της ΠΔΕ, μετά την πυρκαγιά στην οικία του κ. Γ. Μπίκα.

Η γενική συνέλευση της ΕΠΟ, για την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα συγκληθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ».

Και ενώ το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τις παρενέργειες που προκάλεσε ο εμπρησμός στην οικία του Γ. Μπίκα, στόχος βομβιστικής επίθεσης υπήρξε και η ασφαλιστική εταιρεία συμφερόντων του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στη Λεμεσό. Η έκρηξη έγινε στις 2.30 χθες τα ξημερώματα. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου. Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος. «Οταν κάνεις τομές… ενίοτε θα πρέπει να πληρώνεις και το τίμημα» ήταν το μήνυμα του επιτετραμμένου της FIFA στην Αθήνα, ο οποίος απέδωσε την επίθεση στα ανοικτά μέτωπα που έχει στο κυπριακό ποδόσφαιρο με τους φακέλους που στέλνει η UEFA για «στημένα» παιχνίδια και στην απειλή για εξοντωτικές τιμωρίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή