Παναθηναϊκός: Αποκλεισμός, αρνητικό σερί στην Ευρώπη και… Λουκ Στιλ

Παναθηναϊκός: Αποκλεισμός, αρνητικό σερί στην Ευρώπη και… Λουκ Στιλ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αποδοκιμασίες των 3.000 Ελλήνων φιλάθλων ήταν η τελευταία εικόνα των παικτών του Παναθηναϊκού αποχωρώντας από την «Αμστερνταμ Αρίνα», λίγο μετά την ήττα τους από τον Αγιαξ με 2-0. Αν και ήλθε η ζητούμενη ισοπαλία στο ματς Θέλτα-Σταντάρ, οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτε αξιόλογο για να εκπληρώσουν το δεύτερο από τα τέσσερα προαπαιτούμενα της πρόκρισης, που ήταν η νίκη τους στην Ολλανδία. Δεν τη διεκδίκησαν καν επί της ουσίας, γι’ αυτό και αποδοκιμάστηκαν στο φινάλε, σε μια ακόμη εφιαλτική ευρωπαϊκή βραδιά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε τελευταίος στη βαθμολογία με 1 βαθμό σε 5 αγώνες και συμπλήρωσε 12 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της Παρτιζάν και της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Αγιαξ χρησιμοποίησε έξι πρωτάρηδες στη διοργάνωση, αλλά απόντος του ανέτοιμου Μπεργκ που έμεινε στην εξέδρα, ο Παναθηναϊκός ήταν εντελώς ακίνδυνος, με μόνη εξαίρεση το δοκάρι του Ιμπάρμπο στο 26΄. Ως συνήθως, με την πρώτη φάση του αντιπάλου δέχθηκε και ένα «κρύο γκολ» έπειτα από ακόμη ένα μεγάλο λάθος του Στιλ σε πλάγιο μακρινό φάουλ του Σούνε στο 39΄, το τρίτο γκολ-φάουλ που δέχθηκε ο Αγγλος στον όμιλο. Ενα άλλο λάθος του Χουλτ στο 50΄ έδωσε την ευκαιρία στον Τετέ να κάνει με σουτ εκτός περιοχής το 2-0, «τελειώνοντας» το παιχνίδι και τον Παναθηναϊκό, που δεν είχε τρόπο να αντιδράσει.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Τετέ, Ντε Λιχτ, Βέστερμαν, Ντάικς, Φαν ντερ Μπέεκ,  Σούνε  (69΄ Ντε Γιόνγκ), Νουρί, Τσέρνι,  Κασιέρα,  Γιουνές  (62΄ Κλεμέντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Σάμπα (57΄ Ιβανόφ), Μολέδο, Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες (62΄ Λεντέσμα), Ζέκα, Γουακάσο, Χουλτ, Λουντ, Ιμπάρμπο (75΄ Ρινάλντι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή