Πρόκριση με άγχος, στην Κύπρο για πρωτιά ο Ολυμπιακός

Πρόκριση με άγχος, στην Κύπρο για πρωτιά ο Ολυμπιακός

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισοπαλία με σκορ 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις στο Καραϊσκάκη στέλνει τον Ολυμπιακό στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Σε δύο εβδομάδες οι πρωταθλητές Ελλάδας θα παίξουν με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο για την 1η θέση του όμιλου, την οποία εξασφαλίζουν μόνο με νίκη. Ο Πάουλο Μπέντο δεν αιφνιδίασε με τις επιλογές του αναφορικά με την ενδεκάδα και είχε ξανά στο αρχικό σχήμα όσους ξεκίνησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας μία αλλαγή, τον Λεάλι αντί του Καπίνο. Η αγωνιστική απραξία των 18 ημερών άφησε τα «σημάδια» της, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να εμφανιστούν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν μόλις σε δύο περιπτώσεις με κεφαλιά του Μποτία και σουτ του Σεμπά. Την ίδια ώρα η ομάδα της Ελβετίας επιχειρούσε –χωρίς επιτυχία– να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Αλλά στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μπέντο μπήκαν με το πόδι στο «γκάζι», χάνοντας διπλή ευκαιρία με τους Σεμπά και Ελιουνούσι για να προηγηθούν στο 47΄. Τελικώς άνοιξαν το σκορ στο αμέσως επόμενο λεπτό με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες με τους Σεμπά (49΄) και Φορτούνη (54΄). Ομως, σε μια αντεπίθεση οι Ελβετοί ισοφάρισαν με τον Ουαρό στο 58΄ και έκοψαν τον ρυθμό των «Πειραιωτών». Εως το «φινάλε» οι αντίπαλοι «ακροβατούσαν σε τεντωμένο σχοινί». Να σημειωθεί πως στο «φινάλε» ο κόσμος φώναξε ρυθμικά το όνομα του Ντομίνγκεζ που είχε αποκλειστεί ξανά από την αποστολή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Ελιουνούσι (83΄ Μανθάτης), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: Μβόγκο, Σούτερ, Φον Μπέργκεν, Μπενίτο, Λέσζακς, Σουλεϊμάνι (59΄ Γκερντ), Σανόγκο (76΄ Ντουά), Ζακαρία, Σικ (89΄ Φράι), Ουαρό, Μπερτόνε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή