Πίσω από τις κάμερες

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aλλαξαν οι καιροί…

Ο διορισμός της προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ από τη FIFA αφαίρεσε τα οφίτσια και τα πολλαπλά οφέλη, που απολάμβαναν οι πρόεδροι ορισμένων ποδοσφαιρικών Ενώσεων – ειδικότερα αυτών που στήριζαν την τέως διοίκηση της ομοσπονδίας. Αυτές οι Ενώσεις μέσω του επικεφαλής τους και υποψήφιου προέδρου, Δ. Ελευθεριάδη, ποιούν την ανάγκη φιλοτιμία και βλέποντας ότι πλέον δεν αποτελούν πλειοψηφία, καλούν τις Ενώσεις της πάλαι ποτέ «αντιπολίτευσης» σε κοινή δράση απέναντι στον κοινό εχθρό, που σήμερα είναι η άλλοτε προστάτιδά τους FIFA. Ομως οι Ενώσεις, που έχουν ως επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο Ευ. Γραμμένο, απέρριψαν την πρόταση σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Κυριακή, και αποφάσισαν η διεύρυνση της «παράταξης» με Ενώσεις της «άλλης πλευράς» να γίνει προσεκτικά και με ποιοτικά κριτήρια, ώστε να μην εξισωθούν τα θύματα με τους θύτες.

ΜΠΛΟΥ.

Ονόματα και διευθύνσεις

Οι καταγγελίες του διευθύνοντος συμβούλου του Αρη, Νίκου Λάσκαρη, για «δάκτυλο» της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά το πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα εξετασθούν από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος έστειλε κλήση απολογίας, καθώς και από τον αθλητικό εισαγγελέα, του οποίου την παρέμβαση ζήτησε η ΚΕΔ. Και ορθώς δεν πρέπει να μένει τίποτα στον «αέρα» και να διαιωνίζεται από τον οποιοδήποτε που κάνει καταγγελίες τέτοιας μορφής. Μια υπενθύμιση μόνο: Και πέρυσι, ο Αρης είχε καταγγείλει «παράγκα» στο ελληνικό μπάσκετ, διά στόματος προέδρου Λευτέρη Αρβανίτη, ύστερα από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που είχε διακοπεί, αλλά εκείνες οι δηλώσεις έμειναν… αίολες. Ονόματα και διευθύνσεις, αυτή τη φορά, αν υπάρχουν…

Γ.Β.

Βλακεία χωρίς σύνορα

Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στην Αϊντραχτ και την Ντόρτμουντ ήταν η αφορμή για να δημιουργηθούν επεισόδια έξω από τη Fraport Arena της Φρανκφούρτης το βράδυ της Τετάρτης μετά το τέλος του αγώνα του Αρη με τους Σκαϊλάινερς. Πάνω από 200 κουκουλοφόροι, οπαδοί της Αϊντραχτ, επιτέθηκαν στους φιλάθλους του Αρη που είχαν βρεθεί στη Γερμανία. Οπως αναφέρει το Spiegel «η αφορμή της διαμάχης θα μπορούσε να είναι η φιλική σχέση της ομάδας της Θεσσαλονίκης και της Μπορούσια Ντόρτμουντ, μια και η τελευταία αγωνίζεται με την Αϊντραχτ το Σάββατο σ’ ένα παιχνίδι πρωταθλήματος». Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε 16 φιλάθλους του Αρη και περισσότερους από 20 Γερμανούς. Οι φίλαθλοι του Αρη αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα και από παρέμβαση της διοίκησης Λάσκαρη, ωστόσο αναδεικνύεται μέσα από αυτό το περιστατικό ότι η βία και η βλακεία υπάρχουν παντού, ακόμα και στην… πολιτισμένη Γερμανία!

Γ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή