ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξώδικο Παναθηναϊκού στη Super League για Nova

exodiko-panathinaikoy-sti-super-league-gia-nova-2163045

Κλιμακώνεται η κόντρα των ΠΑΕ με τη Nova, μετά την κίνηση του Παναθηναϊκού να στείλει εξώδικο στη Super League, με κοινοποίηση στο συνδρομητικό κανάλι και την ΕΠΟ. Με αυτό την καλεί να μεριμνήσει ώστε να καταβληθούν από τη Nova οφειλόμενα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ στις ΠΑΕ, εκ των οποίων τα 1,5 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στους «πράσινους».

H πλευρά του Παναθηναϊκού καθιστά σαφές πως δεν θα επιτρέψει την είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων της Nova στη Λεωφόρο για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή, ενώ ζητά από τη Super League να πάρει αντίστοιχη απόφαση απαγόρευσης τηλεοπτικής μετάδοσης για όλα τα ματς της 13ης αγωνιστικής.

Υπενθυμίζεται πως αρκετές ΠΑΕ έχουν δηλώσει έτοιμες να κλείσουν τις πόρτες των γηπέδων τους στη Nova, καθώς πέρα από τις οφειλές που υπάρχουν, το συνδρομητικό κανάλι απειλεί να ενεργοποιήσει τις ρήτρες για τις τρεις αγωνιστικές που αναβλήθηκαν, αν και οι ομάδες αναφέρουν πως αυτό δεν έγινε με δική τους ευθύνη αφού αποτελεί απόφαση ανώτερων αρχών (της κυβέρνησης για τις δύο πρώτες αγωνιστικές και της Επιτροπής Εξομάλυνσης για την ενδέκατη).

Ο κίνδυνος να λύσουν οι δύο πλευρές τις διαφορές τους στα δικαστήρια είναι ορατός, με τις ομάδες να ζητούν αποζημιώσεις από τη Nova και την τελευταία να αξιώνει τεράστιο ποσό από τη δική της πλευρά. Μάλιστα θεωρητικά υπάρχει κίνδυνος ακόμη και αφαίρεσης βαθμών για τις ΠΑΕ που δεν θα συνεργαστούν με το συνδρομητικό κανάλι, εξ ου και η κοινοποίηση του εξώδικου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ΕΠΟ.