Ηττα-σοκ για ΠΑΟΚ και «πυρά» Ιβιτς

Ηττα-σοκ για ΠΑΟΚ και «πυρά» Ιβιτς

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως ο ΠΑΟΚ πέτυχε το νικητήριο γκολ του στη Φλωρεντία στις καθυστερήσεις, έτσι στο 93΄ έπεσε χθες θύμα μιας απίστευτης ανατροπής από τον Ατρόμητο που ενώ έχανε 3-1 στο 73΄, πέτυχε τρία γκολ στο τελευταίο 20λεπτο και απέδρασε από την Τούμπα νικητής με 4-3! Ηταν μία ήττα-σοκ για τον «δικέφαλο» και δίνει πλέον χαρακτήρα «τελικού» στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου ο χαμένος θα έχει πολλά απόνερα να διαχειριστεί, αλλά όπως προανήγγειλε η δήλωση του Βλάνταν Ιβιτς, ενδεχομένως στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ να προκύψουν νωρίτερα οι εξελίξεις: «Δεν λέω ότι κάποιοι παίκτες ίσως να μην μπορούν, απλά μπορεί να μη θέλουν. Συζήτησα με τον πρόεδρο, θα του παρουσιάσω εγώ σε λίγο τα πράγματα. Ή θα μείνω εγώ ή θα φύγουν κάποιοι άλλοι»!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 με γρήγορα γκολ του Ροντρίγκες στο 3΄ και του Κουλούρη στο 26΄, είχε δοκάρι, ευκαιρίες και την εικόνα του νικητή. Κάτι οι τραυματισμοί του Γλύκου και του Ροντρίγκες, κάτι ο εφησυχασμός, κάτι η σπουδαία παράδοση που έχει ο Ατρόμητος στην Τούμπα και η άρνησή του να παραδοθεί όπως συνέβη και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ όπου μετέτρεψε το 2-0 σε 2-2, έφεραν τούμπα το παιχνίδι. Οι Περιστεριώτες μείωσαν με τον Λε Ταλέκ στο 57΄, δεν τα παράτησαν όταν έγινε το 3-1 στο 70΄ με τον Μυστακίδη και εκμεταλλευόμενοι το πέναλτι – αποβολή του Κάνιας στο 73΄ που μετέτρεψε σε γκολ ο Ούμπιδες, ισοφάρισαν με τον Παπαδόπουλο στο 85΄ και ολοκλήρωσαν την ιστορική ανατροπή με τον Τόνσο στο 93΄! Οι αποδοκιμασίες του κοινού εντάθηκαν στο τέλος, με την πολιορκία των αποδυτηρίων από περίπου 100 αγανακτισμένους φιλάθλους!

Μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ, το ισόπαλο 0-0 του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα, πρώτη απώλεια για τους «ερυθρόλευκους» έπειτα από 29 σερί νίκες στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα, το εκμεταλλεύθηκαν μόνο ο δεύτερος (!) στη βαθμολογία ΠΑΣ, όσο και η ΑΕΚ, νικήτρια του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ με 3-0. Οι Γιαννιώτες νίκησαν εύκολα 2-0 τη Βέροια στους «Ζωσιμάδες» και περιμένουν σε δύο αγωνιστικές τον Ολυμπιακό στην έδρα τους, σε ένα ντέρμπι κορυφής με τη συμμετοχή επαρχιακής ομάδας, γεγονός πολύ σπάνιο στη Σούπερ Λίγκα λίγο πριν από το φινάλε του α΄ γύρου.

Το δώρο του πρωτοπόρου το γύρισε πίσω και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μόλις και μετά βίας έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Ν. Σμύρνη στο 93΄ και δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 5 βαθμούς. Ο Πανιώνιος έβαλε ξανά δύσκολα στους «πράσινους» και αύξησε την πίεση στον Στραματσόνι. Η πρώτη αντίδραση του Ιταλού στη νέα κακή εμφάνιση ήταν να κλείσει, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, τους παίκτες του στο ξενοδοχείο αμέσως μετά το παιχνίδι, σίγουρα μέχρι το αυριανό ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και πιθανώς μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το «ritiro» είναι τακτική συνηθισμένη στην Ιταλία, πρωτόγνωρη όμως στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε κι άλλο μέτωπο, στέλνοντας εξώδικα στη NOVA με αίτημα την καταβολή των καθυστερούμενων δόσεων και στη Σούπερ Λίγκα, ζητώντας της να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προκύψει λύση μέχρι το Σαββατοκύριακο, ειδάλλως δεν θα επιτρέψει την τηλεοπτική κάλυψη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, αρμόδια για την έκδοση αδειών εισόδου των τηλεοπτικών συνεργείων στα γήπεδα και για την απαγόρευση της μετάδοσης αγώνων σε περίπτωση μη καταβολής έστω μιας δόσης είναι η Σούπερ Λίγκα. Αν προχωρήσει σε τέτοια κίνηση ο Παναθηναϊκός χωρίς τη δική της απαγόρευση, κινδυνεύει με αποκλεισμό 3 αγώνων, πρόστιμο έως 80.000 ευρώ, ενώ τα συνδεόμενα με την ΠΑΕ πρόσωπα κινδυνεύουν με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός ήδη επικοινώνησε με την ΕΠΟ, της κοινοποίησε το εξώδικο και ζήτησε να μην υπάρξουν κυρώσεις διότι η NOVA είναι αυτή που αθέτησε τα συμφωνηθέντα και δεν έχει καταβάλει στις ΠΑΕ τα ποσά που προβλέπονται από τη συμφωνία της κεντρικής διαχείρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή