Καυτή έξοδος για «αιωνίους»

Καυτή έξοδος για «αιωνίους»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βαρκελώνη και την Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός Superfoods και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα, θα διεκδικήσουν τη δεύτερη νίκη μακριά από τις έδρες τους, κόντρα στην Μπαρτσελόνα (22.00) και στην Νταρουσάφακα (19.00) για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ο βαθμός δυσκολίας είναι εξίσου υψηλός για τους δύο εκπροσώπους του ελληνικού μπάσκετ.

Mπορεί η «λαβωμένη» από τραυματισμούς Μπαρτσελόνα να παραμένει σπουδαία αντίπαλος για τους «πράσινους», αλλά και οι φιλοδοξίες της νεόπλουτης Νταρουσάφακα, ειδικά στην έδρα της, την καθιστούν άκρως ανταγωνιστική απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Με την ολοκλήρωση του 1/3 της φετινής διοργάνωσης, οι «αιώνιοι» αντίπαλοι «συγκατοικούν» στην 4η θέση, μαζί με τη Μακάμπι, την Νταρουσάφακα και την Μπασκόνια, ενώ ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας έναντι του Παναθηναϊκού Superfoods, λόγω της πρόσφατης νίκης στο ΟΑΚΑ.

Στο «Παλάου Μπλάου Γκράνα» (22.00), το παιχνίδι θα έχει ειδικές… συνθήκες και αισθήματα, λόγω της πρώτης επιστροφής του Τσάβι Πασκουάλ, ως αντιπάλου της Μπαρτσελόνα, την οποία καθοδήγησε για 8 χρόνια. Οι Καταλανοί θα τιμήσουν τον συμπατριώτη τους πριν από το τζάμπολ, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους και τον νεοαποκτηθέντα πλέι μέικερ, Αλεξ Ρενφρό (30 χρ., 1.91).

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Superfoods άφησε στο περιθώριο τα αισθήματα αγάπης που τρέφει για την Μπαρτσελόνα και μίλησε για πλάνο νίκης. «Η Μπαρτσελόνα είναι κομμάτι της ιστορίας μου, αλλά το παρόν μου είναι ο Παναθηναϊκός. Είμαστε έτοιμοι να πάμε και να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Δεν ξέρω αν έχουν πολλούς τραυματισμούς αλλά πάντα είναι δύσκολο να κερδίσεις στη Βαρκελώνη. Εχουν ένα φοβερό ρόστερ και παίζουν πολύ καλά στην έδρα τους» είπε ο Πασκουάλ, ενώ ο Νίκος Παππάς «μαρτύρησε» ότι οι «πράσινοι» θα στοχεύσουν στην άμυνά τους, τον Αμερικανό Ράις και τον Κροάτη Τόμιτς. Βελτίωση έχει παρουσιάσει ο Μπουρούσης από τον ιό της γαστρεντερίτιδας που τον προσέβαλε.

«Το παιχνίδι έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για εμάς. Θα είναι ξεχωριστό καθώς επιστρέφει και ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος μας γνωρίζει πολύ καλά, αλλά πρέπει να τον νικήσουμε» υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στην εξυπνάδα της τακτικής του Ολυμπιακού έχει εναποθέσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τις πιθανότητες νίκης. «Η Νταρουσάφακα είναι μια αθλητική ομάδα που έχει πολλούς καλούς σκόρερ, ενώ διαθέτουν δυνατή φροντ λάιν με τέσσερις ψηλούς. Εχουμε ετοιμαστεί για ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα και στην επίθεση, να παίξουμε έξυπνα και ομαδικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή