Ευρωλίγκα: Η εμπειρία του Ολυμπιακού καλύπτει την αδυναμία

Ευρωλίγκα: Η εμπειρία του Ολυμπιακού καλύπτει την αδυναμία

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Tα…αντανακλαστικά του Ολυμπιακού και η εμπειρία ψυχολογικής διαχείρισης που διαθέτει ο «κορμός» των παλιότερων παικτών του, απέφεραν την έκτη νίκη των «ερυθρολεύκων» στην Ευρωλίγκα, στην έδρα της Νταρουσάφακα (71-77) και μια εβδομάδα μετά την εντός έδρας ήττα τους από την Μακάμπι.

 
Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πολύ καλά πως να διαχειρίζεται τις ήττες-«καμπανάκια» που γνωρίζει, αν και φαίνεται ότι δεν ξέρει το ίδιο καλά να κερδίζει ψυχολογικά από τις σπουδαίες εκτός έδρας νίκες του. Στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, πέτυχε δυο νίκες στην εβδομάδα των διπλών αγώνων και ειδικά στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον ΠΑΟ, ηττήθηκε από την Μακάμπι στο ΣΕΦ και επανέκαμψε στην Κωνσταντινούπολη, με αντίπαλο την Νταρουσάφακα. Οι Πειραιώτες χρειάζονται την διατήρηση νικηφόρου σερί στις επόμενες αγωνιστικές, ώστε να σταθεροποιθούν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και εκτός από την πρόκριση να διεκδικήσουν με αξιώσεις και το πλεονέκτημα έδρας στα πλει οφ.

 
Στο παιχνίδι με την Νταρουσάφακα που θα κάνει «ζημιές» στην έδρα της και κάθε άλλο παρά είναι εύκολος αντίπαλος, ο Ολυμπιακός νίκησε και πάλι από την απόδοση της περιφέρειας και των συνήθων υπόπτων. Πρίντεζης, Σπανούλης, Λοτζέσκι ήταν οι στυλοβάτες της επιθετικής παραγωγικότητας, ενώ προστέθηκε και ο Γκρίν στα 12 τελευταία λεπτά του αγώνα. Ως εδώ όλα καλά, αλλά ο προβληματισμός δεν παύει να υφίσταται σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού και ειδικά ύστερα από την κάλυψη του 1/3 της πρώτης μαραθώνιας φάσης της Ευρωλίγκα, το ερώτημα είναι οι αντοχές των παικτών που σηκώνουν συνεχώς το επιθετικό βάρος, «στοχοποιούνται» από τις αντίπαλες άμυνες και δεν έχουν την απαιτούμενη βοήθεια από τους άλλους συμπαίκτες του. Αν, ο Ολυμπιακός άρχισε να «ξεφουσκώνει», η αιτία  θα είναι γνωστή εκ των προτέρων και πασιφανέστατη ακόμα και στα παιχνίδια που έχει νικήσει μέχρι τώρα.

 
Απέναντι στην ακριβή και συνάμα άπειρη Νταρουσάφακα, πέραν των Σπανούλη, Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Γκρίν, ο Μιλουντόνοφ έπαιξε καλά στην άμυνα και ο Χάκετ ήταν συνεπής στον ρυθμό του Ολυμπιακού. Έξι παίκτες. Η άρθροιση πόντων από τους Μπίρτς, τον άνευ πόντου Γιάνγκ σε 12 λεπτά συμμετοχής, του Μιλουντίνοφ και του Παπαπέτρου, από τις προσπάθειες του εντός της αντίπαλης ρακέτας, είναι 13 στους 77 πόντους της ομάδας τους.

Μπορεί να «έχουν γνώσιν οι φύλακες» του Ολυμπιακού και να υπάρχει υπομονή, προσμονή και επιμονή στο θέμα των ψηλών, αλλά το πρόβλημα «φωνάζει» και επειδή πέρυσι η εξάντληση του Πρίντεζη ήταν μια από τις αιτίες του πρόωρου αποκλεισμού, αν υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση, θα πρέπει να γίνει έγκαιρα.
 
Η απόφαση και η εισήγηση ανήκει στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος έβαλε και δεύτερη υπογραφή στην νίκη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα απ’ αυτή στο ΟΑΚΑ, με την επιλογή του φάουλ στον Νικ Καλάθη. Στα 4 τελευταία λεπτά του αγώνα με την Νταρουσάφακα άφησε στον πάγκο τον ευάλωτο στην άμυνα Λοτζέκσι και χρησιμοποίησε 3 περιφερειακούς (Σπανούλη, Χάκετ και Γκριν).

 
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ: Ουιλμπέκιν 8(2), Μπατούκ, Ερντέν 4, Ουαναμέικερ 11(3), Κλάιμπερν 21(1), Μόερμαν 2, Αλντεμίρ 10, Αντερσον 7(1), Μπέρτανς 8(2).
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Γκριν 10(2), Μπιρτς 5, Γιανγκ, Σπανούλης 13(1), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 3(1), Μάντζαρης 5(1), Χάκετ 3, Λοτζέσκι 15(3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή