Τσάμπιονς Λιγκ: Πρόκριση των φαβορί και το… ναυάγιο

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρόκριση των φαβορί και το… ναυάγιο

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ντιναμό Κιέβου απλοποίησε τη μόνη περίπλοκη κατάσταση στον Β΄ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ από το πρώτο ημίχρονο. Εβαλε τέσσερα γκολ στην Μπεσίκτας, κέρδισε με σκορ 6-0, την οποία άφησε στην τρίτη θέση, ενώ Μπενφίκα και Νάπολι προκρίθηκαν χέρι-χέρι. Οι Ναπολιτάνοι με δύο γκολ από Καγιεχόν και Μέρτενς στο δεύτερο μέρος κέρδισαν μέσα στη Λισσαβώνα με σκορ 1-2 και πήραν την πρώτη θέση.

Στον Α΄ όμιλο η Αρσεναλ έκανε περίπατο στη Βασιλεία και με δύο γκολ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Λούκας Πέρεθ κέρδισε με σκορ 1-4, πήρε την πρώτη θέση και έστειλε τη Λουντογκόρετς στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Βούλγαροι αποχαιρέτησαν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με θετικό αποτέλεσμα, καθώς ήρθαν ισόπαλοι με την Παρί στο Παρκ ντε Πρενς με 2-2.

Στον Γ΄ όμιλο, η Μπαρτσελόνα χωρίς κανένα πρόβλημα κέρδισε την Γκλάντμπαχ με σκορ 4-0, χατ τρικ του Τουράν και ένα του Μέσι, ενώ η Σέλτικ πήρε ισοπαλία με σκορ 1-1 στο Ετιχαντ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Στον Δ΄ όμιλο, η Μπάγερν κέρδισε με 1-0 την Ατλέτικο στο ντέρμπι της αγωνιστικής, αλλά η πρωτιά πήγε στους Ισπανούς. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ροστόφ πήρε λευκή ισοπαλία στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Και οι τέσσερις όμιλοι της αποψινής τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν ενδιαφέρον, αφού ακόμη μένουν κάποια εισιτήρια για τη φάση των 16 αλλά και για τη φάση των 32 στο Γιουρόπα Λιγκ ανοικτά μέχρι και απόψε. Ξεχωρίζουν όμως οι αναμετρήσεις της Λιόν με τη Σεβίλλη και της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ντόρτμουντ. Κι ενώ η μάχη στο Σαντιάγο Μπερναμπέου θα είναι απλώς για την πρώτη θέση στον όμιλο, στο Ζερλάν της Λιόν κρίνεται το δεύτερο εισιτήριο του Η΄ ομίλου μεταξύ των δύο μνηστήρων του.

Η Λιόν χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά επί της Σεβίλλης για να υπερκεράσει στην ισοβαθμία τους Ανδαλουσιάνους, και να τους στείλει να διεκδικήσουν το τέταρτο συνεχόμενο Γιουρόπα Λιγκ! Η Σεβίλλη είχε επικρατήσει στην Ισπανία με 1-0 κι έχει προβάδισμα τριών βαθμών επί της Λιόν, ενώ ελπίζει ακόμη και στην πρώτη θέση εάν στραβοπατήσει η Γιουβέντους με την ακόμη άποντη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Τορίνο.

Μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει ο τεχνικός της Λιόν, Μπρινό Ζενεσιό, να δει εάν είναι σε θέση να αγωνιστεί ο βασικός του τερματοφύλακας Αντονι Λόπες μετά τη… συμφορά που του έτυχε στο γήπεδο «Σαν Συμφοριάν» της Μετς, όταν οπαδός των γηπεδούχων έστειλε κροτίδα να σκάσει δίπλα του, προξενώντας του προβλήματα στο αυτί και οριστική διακοπή του αγώνα της Μετς με τους «Λιονέ» το Σάββατο. «Είναι κάπως καλύτερα, θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα», είπε για τον συμπαίκτη του ο αρχηγός της γαλλικής ομάδας, Μαξίμ Γκοναλόν.

Η Ρεάλ δεν θέλει ούτε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου της, όπου βρίσκεται τώρα δύο βαθμούς πίσω από την Ντόρτμουντ, και θα δώσει ό,τι δυνάμεις της απέμειναν από το 1-1 στο «κλάσικο» με την Μπαρτσελόνα το Σάββατο για να αρπάξει την πρωτιά στο «νήμα».

«Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η νίκη, δεν νοιαζόμαστε για τίποτε άλλο», διαβεβαίωσε ο τεχνικός των «μερένχες», Ζινεντίν Ζιντάν, ερωτηθείς μήπως είναι σκόπιμο να έμενε δεύτερη η Ρεάλ για να αποφύγει αντιπάλους όπως η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Σίτι.

Στον ίδιο όμιλο η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας χρειάζεται έναν βαθμό στη Βαρσοβία με τη Λέγκια για να περάσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η τελευταία θέση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κρίνεται στον Ζ΄ όμιλο, με την Κοπεγχάγη να ελπίζει σε απώλεια βαθμών της δεύτερης Πόρτο κόντρα στη Λέστερ, ώστε με νίκη της στην Μπριζ να κλέψει αυτή το δεύτερο εισιτήριο.

Μπορεί στον Ε΄ όμιλο το Λεβερκούζεν-Μονακό να είναι αδιάφορο, αφού έχουν προκριθεί αμφότερες, αλλά η Τότεναμ δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη ούτε τη θέση στο Γιουρόπα, αφού εάν χάσει στο Λονδίνο από την ΤΣΣΚΑ μένει τέταρτη.

Η κλήρωση της φάσης των 16 του θεσμού είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας. Οπως κάθε χρόνο, θα υπάρχουν οκτώ ισχυροί –οι νικητές των ομίλων– και οκτώ αδύναμοι –οι δεύτεροι κάθε ομίλου– που θα δημιουργήσουν τα οκτώ ζευγάρια της δεύτερης φάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή