Σημαντική νίκη της εθνικής ομάδας πόλο επί της Ολλανδίας

Σημαντική νίκη της εθνικής ομάδας πόλο επί της Ολλανδίας

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η εμφάνιση της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών να μη διεκδικεί… δάφνες ποιότητας, αλλά το ζητούμενο επετεύχθη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της Ολλανδίας με 9-8 (3-3, 2-0, 2-3, 2-2) και πέτυχε την πρώτη του νίκη για την προκριματική φάση της παγκόσμιας Λίγκας.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ορατά τα προβλήματα που είχε η εθνική σε άμυνα και επίθεση. Οι Ολλανδοί έκαναν πολλές επιθέσεις από την περιφέρεια και ήταν απειλητικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι διεθνείς μας προηγήθηκαν με 3-1 αλλά οι «οράνιε» ισοφάρισαν. Αυτή η εικόνα επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με εξαίρεση την τρίτη περίοδο όπου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν για λίγο στη θέση του «οδηγού» (6-5). Οι Γεννηδουνιάς και Γούνας έδωσαν στην ελληνική ομάδα ξανά το προβάδισμα, ενώ στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Λίντχουτ (παίζει στον Παναθηναϊκό) ισοφάρισε αλλά οι Καπότσης και Γούνας απάντησαν με δύο γκολ (9-7). Το τελικό 9-8 διαμορφώθηκε με μακρινό σουτ του Ρόιτεν στην εκπνοή του παιχνιδιού.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Θοδωρής Βλάχος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Για πρώτη φορά με τα γαλανόλευκα αγωνίστηκε ο Μανώλης Ζερδεβάς. «Εμεινα αρκετά ευχαριστημένος από τα νέα παιδιά. Σε σχέση με τους πολίστες που ήδη ήταν στην εθνική, έδωσαν κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι υποτιμήσαμε τους Ολλανδούς. Ιδιαίτερα οι πιο παλιοί στην ομάδα. Δεν παίξαμε με πάθος. Στις τελευταίες προπονήσεις ήμασταν πολύ καλύτεροι σε σχέση με τον αγώνα. Επρεπε να τους κερδίσουμε με μεγαλύτερο σκορ. Δεν είμαι ευχαριστημένος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο προπονητής. Η εθνική είχε 3/8 στον παίκτη παραπάνω και η Ολλανδία 1/7. Τα γκολ: Ελλάς: Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Καπότσης 2, Βλαχόπουλος 1, Γούνας 2.

• Στη Νέα Ζηλανδία θα μεταβεί την Πέμπτη η εθνική ομάδα νεανίδων προκειμένου να πάρει μέρος στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα (12-18/12). Πρώτη αντίπαλος θα είναι η Κίνα. Οι αγώνες στο Οκλαντ θα διεξαχθούν με τους νέους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

• Ο Ανδρέας Βαζαίος προκρίθηκε στον τελικό των 200 μ. μεικτής ατομικής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που διεξάγεται στον Καναδά. Ο πρωταθλητής μας πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με 1.54.30. Πανελλήνιο ρεκόρ (52.07) σημείωσε και ο Απόστολος Χρήστου, αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100 μ. υπτ. Πλασαρίστηκε στην 20ή θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή