Ηττα και δεύτερη θέση για Ολυμπιακό

Ηττα και δεύτερη θέση για Ολυμπιακό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα του Ολυμπιακού από τον ΑΠΟΕΛ με 2-0 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας δεν άλλαξε τα δεδομένα του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ στην ακροτελεύτια αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν ως δεύτεροι πίσω από την κυπριακή ομάδα και θα βρίσκονται στο γκρουπ των ανίσχυρων στην κλήρωση της Δευτέρας για τη φάση των «32». Ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Ρομαό στο αρχικό σχήμα ευρωπαϊκής αναμέτρησης (ο Μιλιβόγεβιτς είχε μείνει στον Πειραιά). Στις υπόλοιπες θέσεις οι επιλογές του ήταν αναμενόμενες, με τον Βιάνα να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Μποτία δίπλα στον Ντα Κόστα, με τους Ντε Λα Μπέγια και Φιγκέιρας να κινούνται στα δύο άκρα της άμυνας. Ο Μάρτινς ήταν το στήριγμα του Ρομαό μπροστά από την τετράδα της άμυνας, οι Ελιουνούσι και Σεμπά οι εξτρέμ των «ερυθρόλευκων», ενώ ο Φορτούνης είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιντέγε. Με τη σέντρα, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να επιβάλει τον ρυθμό του, ενώ οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές κατάφεραν να προηγηθούν στο 20΄ με αυτογκόλ του Ντα Κόστα. Στο 24΄ ο Ελιουνούσι έχασε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση. Στο 41΄ κεφαλιά του Βιάνα βρήκε το αριστερό δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο δεύτερο μέρος ο Μπέντο πέρασε τους Ανδρούτσο, Μανθάτη και Ντομίνγκεζ για να γίνει περισσότερο πιεστικός ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, όχι μόνο δεν ήρθε η ισοφάριση, αλλά η κυπριακή ομάδα πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ντε Καμάργκο στο 82΄.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο, Εφραίμ (59΄ Γιαννιώτας), Μπερτόλιο (67΄ Ορλάντι), Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Σωτηρίου (80΄ Ντε Καμάργκο), Μιλάνοφ, Μοράις, Μερκής, Αλωνεύτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια (76΄ Μανθάτης), Μάρτινς (66΄ Ανδρούτσος), Ρομαό, Ελιουνούσι, Φορτούνης (76΄ Ντομίνγκεζ), Σεμπά, Ιντέγε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή