Εμείς και οι άλλοι…

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διήμερη πανδαισία των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ με την οποία ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων, πέρασε στην ιστορία και από σήμερα επιστρέφουμε στα δικά μας. Στη μιζέρια, στην γκρίνια, στην καχυποψία και σε όλα τα υπόλοιπα που συνθέτουν το επαγγελματικό μας πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής, έχοντας ένα… υπόλοιπο τριών αγωνιστικών, ξεχωρίζουν τα παιχνίδια, αύριο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και τη Δευτέρα του Ολυμπιακού κόντρα στον εκπληκτικό φέτος ΠΑΣ στα Γιάννενα. Δύο ματς που μπορούν να ξεκαθαρίσουν την κορυφή, αλλά και να την μπερδέψουν.

Οι δύο γηπεδούχοι –ισόβαθμοι στην τρίτη θέση– έχουν μια εντυπωσιακή πορεία στον φετινό μαραθώνιο, με τον πρώτο να έχει πετύχει τελευταία εντυπωσιακές νίκες με ανατροπές εκτός έδρας και τον δεύτερο, που εάν δεν είχε την απρόσμενη ήττα στη Θεσσαλονίκη, από τον Ηρακλή, θα φιγουράριζε δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα.

Αυτά για τα αγωνιστικά. Στα εκτός γηπέδων, ούτε οι διακοπές ούτε η αλλαγή προσώπων στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ δείχνουν πως μπορεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο. Για το χειρότερο, είναι πολύ πιθανό… Και το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από δύο γεγονότα. Το πρώτο, η είσοδος των οπαδών του Ηρακλή, όταν η ομάδα τους βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον ΠΑΣ. Σκεφτείτε να είχε διακόψει το ματς ο διαιτητής. Ακόμα θα ήταν χωρίς νίκη ο «Γηραιός» στο πρωτάθλημα.

Οπως ήταν φυσικό, ο φιλοξενούμενος έχει υποβάλει ένσταση και ζητεί να κατοχυρωθεί το παιχνίδι υπέρ του. Επομένως, έστω και με λίγες πιθανότητες, μπορεί η νίκη που κατακτήθηκε στο χόρτο, να χαθεί στα χαρτιά. Για άλλη μία φορά τη βλακεία ελαχίστων θα την πληρώσουν οι πολλοί. Οπως και οι φίλοι του Ατρόμητου δεν θα δουν την ομάδα τους από τις εξέδρες.

Θα πείτε, ζητάμε λογική από τους «ανεγκέφαλους», όταν άνθρωποι που για χρόνια ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ορίζουν αγώνα σε ώρα που θα έχει δύσει ο ήλιος, σε γήπεδο που δεν έχει προβολείς. Και καλά, έγινε ένα λάθος, ανθρώπινο είναι. Αλλά να έρχεται με ανακοίνωση η ΕΠΟ και να δικαιολογεί την «γκάφα» με το ότι δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα των αγώνων Κυπέλλου πριν από την οριστικοποίησή του. Αυτό είναι μεγαλύτερη γκάφα!

Και μια και μιλάμε για ανθρώπινα λάθη, αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει στη χώρα μας εάν ο κορυφαίος, όπως χαρακτηρίζεται, διαιτητής μας δεν έδινε το πέναλτι που δεν είδε στο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Λουντογκόρετς. Μάλλον δεν θα είχε τελειώσει το ματς, ειδικά αν ήταν ένα ντέρμπι. Και όμως, εκτός από τις διαμαρτυρίες της στιγμής, πάνω στη φάση, ουδείς ασχολήθηκε με τη διαιτησία του, ούτε μετά, αλλά ούτε και την επόμενη μέρα.

Για τον απλούστατο λόγο, επειδή είναι πολύ φυσιολογικό για τους ξένους και ο διαιτητής, που είναι ένας από τους συντελεστές ενός αγώνα, να υποπέσει σε λάθος ή σε λάθη. Και για την ιστορία, δεν είμαστε μόνο εμείς οι Ελληνες που τα θεωρούμε όλα «στημένα». Και οι γείτονές μας οι Τούρκοι έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Ακόμη κραυγάζουν και καταριούνται τον Σκωτσέζο διαιτητή Κρεγκ Τόμας, που τον θεωρούν υπεύθυνο για το «στραπάτσο» της Μπεσίκτας με 6-0 στο Κίεβο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή