Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΠΟ και απόλυση του διευθυντή Χρ. Υφαντή

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΠΟ και απόλυση του διευθυντή Χρ. Υφαντή

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξελίξεις υπήρξαν στην ΕΠΟ με αφορμή το λάθος πρόγραμμα του κυπέλλου που εστάλη στις ομάδες.

Τα λάθη στο πρόγραμμα ήταν οι ορισμοί δύο αγώνων σε ημερομηνίες που δεν μπορούσαν να γίνουν αφού σε διάστημα μικρότερο 48 ωρών οι ομάδες έδιναν αγώνα για το πρωτάθλημα και ο ορισμός του αγώνα Σπάρτης-Ολυμπιακού σε βραδινή ώρα και σε γήπεδο που δεν έχει προβολείς.

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ Ι. Δρόσος ήταν έντονα ενοχλημένος και ζήτησε εξηγήσεις λέγοντας ότι αυτές οι αστοχίες εκθέτουν τη διοίκηση.

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο αποφασίστηκε να δοθεί η ευθύνη για το αγωνιστικό τμήμα στο Ζήση Βρύζα ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία της επιτροπής Κυπέλλου.

Η ανακοίνωση της ΠΔΕ αναφέρει ότι «ο κ. Ζήσης Βρύζας αναλαμβάνει εφεξής το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Αγωνιστικού. Ο κ. Βρύζας θα παραδώσει άμεσα στην ΠΔΕ εισήγηση αναδιάρθρωσης της Διεύθυνσης, η οποία έχει, μεταξύ άλλων, και την ευθύνη διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ΠΔΕ αποφάσισε την αναβάθμιση της εποπτείας της Διεύθυνσης, προκειμένου, υπό καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας και στελέχωσης, να προασπιστεί συνολικά η αξιοπιστία των διοργανώσεων της».

Στο ίδιο ΔΣ αποφασίστηκε και η απόλυση του Χρήστου Υφαντή η οποία συνδέεται με το θέμα το κυπέλλου και αντανακλά τη φιλοσοφία της νέα διοίκησης.

Ο Υφαντής ήταν ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ. Διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος, του ανθρώπινου δυναμικού και γραμματέας των διοικητικών συμβουλίων της ΕΠΟ

Παράλληλα ήταν στενός συνεργάτης του υπηρεσιακού εκτελεστικού γραμματέα Παυσανία Παπανικολάου και ένας από τους «βραχίονες» του «συστήματος» όπως το γνωρίσαμε ειδικότερα κατά την τετραετία 2012-2016.

Η απόλυσή του δεν ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ ωστόσο επιβεβαιώνεται και ανεπισήμως λέγεται ότι ο Υφαντής απολύθηκε γιατί με βάση το νέο οργανόγραμμα αλλά και την τοποθέτηση Βρύζα στη διέυθυνση αγωνιστικού δεν είχε αντικείμενο στην ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του η αντίστροφη μέτρηση για τον Υφαντή άρχισε με την έκπτωση της παλαιάς διοίκησης της ΕΠΟ και την εγκαθίδρυση από τη FIFA της ΠΔΕ με την οποία φαίνεται ότι δεν δημιούργησε τους δεσμούς, που είχε με την προηγούμενη κατάσταση στην ομοσπονδία.

Αρχικά, o Υφαντής σταμάτησε να έχει οποιαδήποτε σχέση με το Διοικητικό Συμβούλιο και να παρίσταται στις συνεδριάσεις του. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή να του αφαιρεθεί το αυτοκίνητο που του είχε παραχωρηθεί από την ΕΠΟ. Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να ήταν πλήρως περιθωριοποιημένος με την έννοια ότι δεν είχε αντικείμενο, ούτε του ζητούσαν να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Άλλωστε το Κύπελλο και η Εθνική ομάδα είχαν περάσει στα χέρια του Βρύζα.

Η απόλυση ανακοινώθηκε στον Υφαντή από τον στενό συνεργάτη του Π. Παπανικολάου, ο οποίος μετείχε στο ΔΣ που πήρε την απόφαση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή