Kλήρωση με «αγκάθια» για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Kλήρωση με «αγκάθια» για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τύχη χαμογέλασε (τουλάχιστον στα χαρτιά) στον Ολυμπιακό και έκλεισε το μάτι στον ΠΑΟΚ. Στη χθεσινή κλήρωση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο πρωταθλητής Ελλάδας κληρώθηκε με την τουρκική Οσμάνλισπορ και ο Δικέφαλος με τη Σάλκε.

Η Οσμάνλισπορ είναι σαφώς ομάδα στα… μέτρα του Ολυμπιακού, αλλά είναι κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα. Τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με Βιγιαρεάλ, Ζυρίχη και Στεάουα Βουκουρεστίου και βρίσκεται στην 7η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος. «Πρόκειται για μια ομάδα που σε έναν όμιλο, όπου για να βρεθεί στην πρώτη θέση, έπρεπε κυρίως να κερδίσει τη Βιγιαρεάλ, αυτός ήταν ο κυριότερος αντίπαλος. Και το κατάφερε δύο φορές, δεν έχασε καμία φορά από τη Βιγιαρεάλ. Αυτό δείχνει πως είναι μια ομάδα που με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο τα κατάφερε μια χαρά. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να παίζουμε με τουρκικές ομάδες γιατί υπάρχει ποιότητα στο τουρκικό πρωτάθλημα και για όσα περιβάλλουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα στην Τουρκία. Να εκμεταλλευθούμε το γεγονός πως το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην έδρα μας», επισήμανε ο Πάουλο Μπέντο.

Οσμανλί σημαίνει Οθωμανική Αυτοκρατορία στα τουρκικά. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι η πρώην Ανκαρασπόρ, με έδρα το στάδιο Οσμανλί στην Αγκυρα και καλύτερους παίκτες τους Παπά Εντιαγέ και Ομάρ Αμινού. Το μέλος της διοίκησης της Οσμάνλισπορ, Τσενκ Καραγιέλ, προχώρησε σε κάποιες… περίεργες δηλώσεις τονίζοντας: «Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει φανατικούς οπαδούς. Ομως δεν μας φοβίζουν. Αλλα πράγματα μας ανησυχούν. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ την πολιτική ως… εργαλείο. Ωστόσο, ξέρουμε καλά τι συμβαίνει στην Ελβετία…».

Για τον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα της χθεσινής κλήρωσης δίνει την ευκαιρία για ρεβάνς. Ο Δικέφαλος είχε αποκλειστεί από τη Σάλκε το 2013 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Η Σάλκε έκανε περίπατο στον όμιλό της με Κρασνοντάρ, Σάλτσμπουργκ και Νις, έχοντας πέντε νίκες και μία ήττα, αλλά στην Μπουντεσλίγκα βρίσκεται στη 10η θέση. Ο Γιαν Κλας Χούντελααρ είναι το μεγάλο αστέρι των Γερμανών, ενώ καλή χρονιά κάνουν και οι Μότινγκ, Μπενταλέμπ, Σεμπφ και Κονοπλιάνκα.

«Τη στιγμή του παιχνιδιού θα μιλήσουμε για τον αντίπαλο, θα δούμε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα που έχει η Σάλκε, για να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτούς τους δύο κρίσιμους αγώνες. Είναι διαφορετικά παιχνίδια και το προηγούμενο και αυτό που θα έρθει. Εχουν αλλάξει οι δύο ομάδες», τόνισε ο Στέφανος Αθανασιάδης και πρόσθεσε: «Οποτε το γήπεδο είναι γεμάτο σε τέτοιους κρίσιμους αγώνες παίζει ρόλο. Το θετικό είναι ότι παίζουμε το πρώτο παιχνίδι μέσα στην Τούμπα, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό σκορ για εμάς».

Σκληρά παιχνίδια περιμένει ο τεχνικός της Σάλκε, Μαρκ Βάιντσιρλ: «Περιμένω δύο μάχες που θα έχουν ατμόσφαιρα. Ειδικά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ που θα είναι καζάνι. Εκεί θα πρέπει να καταφέρουμε να αντέξουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή