Ντόμινο τομών στον ΠΑΟ, λέει «αντίο» ο Σίλβα

Ντόμινο τομών στον ΠΑΟ, λέει «αντίο» ο Σίλβα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ντόμινο αλλαγών σε σημαντικά πόστα θα επιχειρήσει ο Παναθηναϊκός να δημιουργήσει πιο λειτουργικές συνθήκες σε διοικητικό επίπεδο, που θα αγγίζουν ακόμα και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η στελέχωση της ΠΑΕ με νέα πρόσωπα είναι ειλημμένη απόφαση για τον Γιάννη Αλαφούζο και δεν θα υλοποιηθεί με επιδερμικό τρόπο μόνο και μόνο για το θεαθήναι, αλλά με τομές που αποβλέπουν στη δημιουργία ενός νέου προφίλ, πιο δυναμικού, πιο σύγχρονου και πιο λειτουργικού.

Οι αλλαγές ξεκινούν από την κορυφή της τεχνικής πυραμίδας, καθώς ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα αποτελέσει άμεσα παρελθόν ή θα αναλάβει άλλο πόστο, που αν το αποδεχθεί, θα έχει να κάνει κυρίως με την εκπροσώπηση της ομάδας σε διεθνές επίπεδο. Ο Βραζιλιάνος δεν έβγαλε την απαιτούμενη ενέργεια στη δουλειά του και ουσιαστικά επέτρεψε στον Αντρέα Στραματσιόνι να κινείται εν λευκώ και να αποφασίζει σε θέματα που ήταν περισσότερο αρμοδιότητας του τεχνικού διευθυντή και όχι του προπονητή.

Ανθρωπος χαμηλών τόνων, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στ’ αποδυτήρια και κρίθηκε προτιμότερο να προχωρήσει η ομάδα σε άλλη επιλογή, με βασικό κριτήριο την εμπειρία, τη γνώση της αγοράς αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διόλου απίθανο ο νέος τεχνικός διευθυντής να είναι Ελληνας όπως ήταν οι Νταμπίζας και Βόκολος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται και η λύση ξένου. Εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου, ενώ θα επιλεγεί κι ένα πρόσωπο σε ρόλο τιμ μάνατζερ.

Επαφές με Μπαλτάκο

Αλλαγές θα προκύψουν και σε επίπεδο συνεργατών, όπως στο ιατρικό τιμ, ή κάποιων διοικητικών στελεχών. Για τη θωράκιση του Παναθηναϊκού σε νομικό και θεσμικό επίπεδο, πρώτη επιλογή είναι ο Τάκης Μπαλτάκος, παράγοντας με κομβικό ρόλο επί σειρά ετών στην ΚΑΕ, από την οποία αποχώρησε αυτή την εβδομάδα. Οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένη φάση και η συνεργασία αυτή είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή