Προκρίσεις με «μίνι» εκπλήξεις

Προκρίσεις με «μίνι» εκπλήξεις

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πιο επιβλητικό τρόπο ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας τον Πανελευσινιακό με σκορ 0-7 στην Ελευσίνα. Οσο παράξενο κι αν φαίνεται, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε 15 τελικές και κατοχή μπάλας κοντά στο 80% αλλά έμενε… άσφαιρος στο πρώτο μισό. Στο δεύτερο μέρος ήταν αποτελεσματικός στο έπακρο, σκοράροντας επτά γκολ με τους Αθανασιάδη (48΄), Περέιρα (51΄), Σάκχοφ (58΄), Μυστακίδη (70΄), Κουλούρη (75΄) και Πέλκα (77΄, 90΄). «Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε όπως έπρεπε. Οι παίκτες μου είχαν νεύρο, έβαλαν γκολ και θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια», σχολίασε ο Βλάνταν Ιβιτς.

Το παιχνίδι της ημέρας έγινε στον άλλο αγώνα του 1ου ομίλου, στα Τρίκαλα. Η τοπική ομάδα υποδέχθηκε την ΑΕΛ στο ντέρμπι της Θεσσαλίας. Η Λάρισα ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί, αλλά εν τέλει ηττήθηκε με γκολ του Νίκου Γιαννιτσάνη στο 90΄. Λεπτομέρεια: Ο σκόρερ αγωνίζεται στην ομάδα των Τρικάλων ως δανεικός από την ΑΕΛ και είναι αυτός που της στέρησε την πρόκριση στους «16» του θεσμού!

Στον 6ο όμιλο, η ΑΕΚ αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στην 11άδα της στη Λαμία και παρά το 0-0 πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερη τη χθεσινή αντίπαλό της. Ο Ζοζέ Μοράις έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίζονται πολύ στο πρωτάθλημα, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τους βασικούς του, όμως οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο παρακολούθησαν ένα παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές. «Πάντα ζητάω περισσότερα απ’ τους παίκτες μου. Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι κι απ’ τις δύο ομάδες. Είμαι χαρούμενος για την πρόκριση, θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Επίσης, συνεχίζουμε να δουλεύουμε με νέους παίκτες όπως ο Γαλανόπουλος, ο Τσέλιος κι ο Τζανετόπουλος. Δίνουμε ευκαιρίες και συνεχίζουμε», σχολίασε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Για τον ίδιο όμιλο, η Κέρκυρα ήθελε νίκη με πολλά γκολ για να έχει ελπίδες, αλλά παράλληλα και ήττα της Λαμίας. Κέρδισε με 6-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας με σκόρερ τους Ανδρεόπουλο (4΄, 59΄), Γεωργίου (23΄), Επστάιν (45΄) και Γεωργακόπουλο (52΄, 76΄), αλλά αποκλείστηκε.

Στον 7ο όμιλο, Ατρόμητος και Παναιτωλικός εξασφάλισαν την πρόκριση με εύκολες εκτός έδρας νίκες. Η ομάδα του Περιστερίου επιβλήθηκε του Πανθρακικού στην Κομοτηνή με 0-3 με γκολ των Τόνσο (10΄, 53΄) και Μπαστακού (14΄). Στο «Ελ Πάσο», ο Παναιτωλικός ήταν καταιγιστικός και πήρε τη νίκη επί της Καλλιθέας με 5-1. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν με 4-0 στο πρώτο ημίχρονο με γκολ των Ρόσα (15΄), Μαρκόφσκι (21΄, 28΄) και Κλέσιο (39΄), ενώ στο δεύτερο μέρος ο Ρόσα χρίστηκε και πάλι σκόρερ για το 5-0 (72΄). Η Καλλιθέα πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Μάκο στο 84΄.

Στον 2ο όμιλο, ο Πλατανιάς κέρδισε τα Χανιά στο τοπικό ντέρμπι με σκορ 2-1 και περιμένει το σημερινό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού με τη Σπάρτη για να γνωρίζει αν θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Νίκη της Σπάρτης θα οδηγήσει σε τριπλή ισοβαθμία στον όμιλο και έτσι ο Πλατανιάς θα αποκλειστεί. Στον χθεσινό αγώνα τα Χανιά άνοιξαν νωρίς το σκορ (4΄) με αυτογκόλ του Ντιλαβέρ, όμως η αντίδραση του Πλατανιά δεν άργησε να έρθει. Στο 24΄ ο Γιακουμάκης ισοφάρισε με πλασέ σε 1-1 και τρία λεπτά αργότερα, στο 27΄, ο Ντίνας έγραψε το 2-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή