Για το «θαύμα» ο ΠΑΟ, τέλος ο Σίλβα

Για το «θαύμα» ο ΠΑΟ, τέλος ο Σίλβα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εστρωσε άσχημα στις δύο πρώτες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός και τώρα τρέχει για να προλάβει να τρυπώσει από μια χαραμάδα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου!

Το πρώτο ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι η νίκη επί του Απόλλωνα απόψε (19.30) στη Ριζούπολη, αλλά όσο απαραίτητη κι αν είναι αυτή, από μόνη της δεν αρκεί. Η πρόκρισή του εξαρτάται άμεσα και από το τι θα γίνει την ίδια ώρα στο ματς ΟΦΗ-Ηρακλής, με ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό να προκύψει κι εκεί νικητής, διότι με ισοπαλία μένει οριστικά εκτός.

Πιο βολικό είναι να νικήσει ο Ηρακλής, διότι σε περίπτωση νίκης του ΟΦΗ, θα πρέπει να κερδίσει τον Απόλλωνα με τρία γκολ και πάνω απ’ όσα θα σκοράρει στην (υποτιθέμενη) ήττα του ο «Γηραιός». Η ισοπαλία περνάει και τις δύο ομάδες του αγώνα της Κρήτης, με την προϋπόθεση να ηττηθεί στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας. Αν και τα δύο ματς έλθουν ισόπαλα ή νικήσει η «Ελαφρά Ταξιαρχία», περνούν οι Ηρακλής, Απόλλων και μένει εκτός ο ΟΦΗ.

Στην 20μελή αποστολή του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά έπειτα από 8 μήνες ο Τελάντερ, ενώ έμειναν εκτός οι Οδ. Βλαχοδήμος, Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Σάμπα, Μολέδο, Ζέκα, Γουακάσο και Ιμπάρμπο.

Το ματς της Ριζούπολης θα είναι το πρώτο της μετά Ζιλμπέρτο Σίλβα εποχής στον Παναθηναϊκό. Η απόφαση για την αλλαγή σκυτάλης στο πόστο του τεχνικού διευθυντή ήταν ειλημμένη και το ουσιαστικό αντικείμενο της συνάντησης του Γιάννη Αλαφούζου με τον Βραζιλιάνο ήταν η παραμονή του σε άλλο ρόλο.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αρνήθηκε, με μια κίνηση ενδεικτική του εξαιρετικού του χαρακτήρα: για να μην επιβαρύνει την ομάδα με το σύνολο του τριετούς συμβολαίου του, παραιτήθηκε, χαρίζοντας ένα ποσό μεγαλύτερο των 500 χιλ. ευρώ! «Στη διάρκεια της θητείας του στη θέση του αθλητικού διευθυντή, ο Ζιλμπέρτο υπήρξε λαμπρός πρεσβευτής του συλλόγου και με την παρουσία του κόσμησε το “Τριφύλλι”. Ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που συνδέθηκαν ποτέ με την ομάδα. Η σφυρηλατημένη μέσα στον χρόνο σχέση του Ζιλμπέρτο με τον Παναθηναϊκό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με σπουδαίες στιγμές της Ιστορίας του Συλλόγου και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ.

Αποχώρηση Γιαννακόπουλου

Μια άλλη ανακοίνωση έδωσε διαφορετικό χρώμα στο σημερινό παιχνίδι Σπάρτη-Ολυμπιακός (15.00), όπου οι γηπεδούχοι προκρίνονται μόνο με νίκη. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δημοσιοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, διότι μετά την πρόσφατη ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Σπάρτη με αιχμές κατά του Ολυμπιακού, Σπαρτιάτες οπαδοί των «ερυθρολεύκων» επέστρεψαν τα διαρκείας τους και οι τοπικοί σύνδεσμοι του Ολυμπιακού εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις, χωρίς οι υπόλοιποι φίλαθλοι της ομάδας να αντιδράσουν! «Δυστυχώς ο κόσμος της Σπάρτης δεν σεβάστηκε ότι με προσωπικές θυσίες η ομάδα ανέβηκε έπειτα από 31 χρόνια στη Football League. Εξυπακούεται ότι όλες οι δεσμεύσεις προς το προπονητικό επιτελείο και τους αθλητές θα εκπληρωθούν στο ακέραιο. Ο κόσμος είναι η πραγματική δύναμη κάθε ομάδας και όταν δεν τον έχεις στο πλευρό σου, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αποχώρησης», τόνισε μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή