Απίστευτη ανατροπή και πρόκριση για Παναθηναϊκό

Απίστευτη ανατροπή και πρόκριση για Παναθηναϊκό

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολύ άγχος, γκρίνια και κόπο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προκριθεί μαζί με τον ΟΦΗ στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας από τον 3ο όμιλο. Ωστόσο, οι χθεσινοβραδινοί αγώνες, της Ριζούπολης όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν με 4-3 του Απόλλωνα και του Ηρακλείου Κρήτης όπου ο ΟΦΗ νίκησε τον Ηρακλή με 2-1, είχαν ένταση, αγωνία και σπάνια ανατροπή συναισθημάτων.

Στο ματς του λεκανοπεδίου της Αττικής, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο βρέθηκε να χάνει με 2-0. Και τα δύο γκολ τα πέτυχε ο Σιατραβάνης στο 11΄ και στο 44΄ ύστερα από τραγικά λάθη του Ιβανόφ και του Στιλ. Με τη λήξη του πρώτου μέρους, οι περισσότεροι από τους φίλους των «πρασίνων» αποχώρησαν από το γήπεδο αποδοκιμάζοντας τους παίκτες της ομάδας τους, χάνοντας ωστόσο ένα συναρπαστικό δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός όφειλε να πορευθεί στον μονόδρομο της νίκης και εφόσον υπήρχε νικητής στο ματς του Ηρακλείου, τότε θα συνέχιζε στη διοργάνωση. Στην Κρήτη, ο ΟΦΗ είχε ανοίξει το σκορ με τον Ογκμπόε στο 37ο λεπτό. Επομένως, οι παίκτες του Ουζουνίδη έπρεπε να κάνουν την ανατροπή και μάλιστα με πολλά γκολ στο δεύτερο μέρος για να μείνουν «ζωντανοί». Και τα κατάφεραν πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ με τους Μπεργκ (54΄), Εμποκού (61΄), Λέτο (65΄) και αυτογκόλ του Ντάσιου (74΄). Ομως, στο 76΄ ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Ρέις. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Σιατραβάνης για να μειώσει σε 3-4, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο της αναμέτρησης να αποκτήσει χαρακτήρα θρίλερ. Την ίδια ώρα στην Κρήτη ο ΟΦΗ έκανε το 2-0 με τον Βουό στο 75΄.

Ο Απόλλων πίεζε για την ισοφάριση, έχοντας και δοκάρι με τον Κονέ στο 83΄. Το γκολ δεν ήρθε και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 4-3, αλλά με το αυτί των ανθρώπων του στο ραδιόφωνο, αφού ο Ηρακλής είχε μειώσει με τον Λουκίνα στο 90΄ σε 2-1. Στα δύο λεπτά που υπήρχε δράση στο Ηράκλειο μετά τη λήξη του αγώνα της Ριζούπολης, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έφθασε στην ισοφάριση που θα την έστελνε μαζί με τον ΟΦΗ στους «16». Παναθηναϊκός και Ηρακλής ισοβάθμησαν στη 2η θέση με 4 βαθμούς. Με δεδομένο πως το μεταξύ τους ματς είχε λήξει 0-0, οι «πράσινοι» πέρασαν έχοντας καλύτερη επίθεση με πέντε γκολ, έναντι τεσσάρων του Ηρακλή.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Χιώτης, Πάνος, Ντάσιος (85΄ Ρομάνο), Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Κονέ, Τζάνης (70΄ Τσιάρας), Κάσσος (85΄ Διαμαντόπουλος), Αλμπάνης, Σιατραβάνης, Πετρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Mέστο, Tελάντερ, Iβάνοφ, Xουχούμης, Mπουμάλ (75΄ Βλαχοδήμος), Λεντέσμα (46΄ Λουντ), Pέις, Εμποκού, Bιγιαφάνιες (46΄ Μπεργκ), Λέτο

• Χρησιμοποιώντας συνολικά έξι ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής, τους Χουτεσιώτη, Ρέτσο και Ανδρούτσο από την αρχή, καθώς και τους Μανθάτη, Τσιμίκα και Βούρο ως αλλαγή, ο Πάουλο Μπέντο οδήγησε τον Ολυμπιακό στην εκτός έδρας νίκη επί της Σπάρτης με 1-0 (Μανθάτης 65΄). Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές και τερμάτισαν στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, χωρίς να δεχθούν γκολ. Μαζί τους, στη φάση των «16» προκρίθηκε και ο Πλατανιάς.

ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς (66΄ Παναγιώτου), Παπαχρήστου (70΄ Φ. Αρσενίεβιτς), Κατσίκης, Μπανούσης, Ηλιόπουλος, Ν. Αρσενίεβιτς, Βελλίνης (80΄ Χαδιάρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ρέτσος (77΄ Βούρος), Βιάνα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια (75΄ Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Πάρντο, Τσόρι, Μάριν (57΄ Μανθάτης), Ανδρούτσος.

• Και ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το «3 στα 3» στον 4ο όμιλο, μετά τη νίκη του επί της Καλλονής με 3-1 στη Μυτιλήνη (Γιάκος 5΄, Γαρουφαλιάς 42΄, Σκόνδρας 52΄, Τριανταφύλλου 83΄). Το παιχνίδι, πάντως, δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού μετά την ισοπαλία του Αγροτικού Αστέρα με την Ξάνθη, οι Γιαννιώτες είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση και οι γηπεδούχοι θα τερμάτιζαν τελευταίοι.

• Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι του 8ου ομίλου, αφού και οι δύο ομάδες είχαν αποκλειστεί, ο Πανιώνιος νίκησε τον Πανσερραϊκό με 3-0 στις Σέρρες (Ενγκόνγκ 72΄, 75΄ και Πινιώτης 82΄).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή