Σήμερα κρίνεται η Γ.Σ. της ΕΠΟ τη Δευτέρα

Σήμερα κρίνεται η Γ.Σ. της ΕΠΟ τη Δευτέρα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη νομιμοποίηση της εκλογικής διαδικασίας της Γ.Σ. της ΕΠΟ, από την οποία θα προκύψουν οι εκπρόσωποί της στην ΕΟΕ, φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης. Σύμφωνα με πηγές από την ομοσπονδία, θα υπάρξει διάταξη που θα αναφέρει ότι οι εκλογές για τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών στην ΕΟΕ θα γίνει με βάση τα προβλεπόμενα στο καταστατικό των ομοσπονδιών. Η διάταξη αυτή θα είναι οιονεί «φωτογραφική» για την ΕΠΟ, η οποία δεν έχει εναρμονίσει το καταστατικό της με τα προβλεπόμενα στον αθλητικό νόμο, με αποτέλεσμα, σωματείο από την Αιτωλοακαρνανία (Α.Ε. Οινιαδών) να έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζητώντας την ακύρωση της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 19/12 Γ.Σ. της ΕΠΟ, επειδή οι εκλογές για τους εκπροσώπους στην ΕΟΕ θα γίνουν βάσει καταστατικού και όχι βάσει νόμου.

Αλλωστε, αυτό υποστήριξε και η απόφαση του ίδιου δικαστηρίου στις 11/10, με την οποία ακυρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΕΠΟ επειδή θα διεξάγονταν βάσει του καταστατικού της ομοσπονδίας και όχι βάσει του νόμου.

Η τέλεση της Γ.Σ. της ερχόμενης Δευτέρας θα κριθεί από τη σημερινή απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Ωστόσο, στο τέλος της εβδομάδας θα βρεθούν στην Αθήνα ο επιτετραμμένος της FIFA στην Ελλάδα Κ. Κουτσοκούμνης, συνοδευόμενος από εκπρόσωπο της UEFA, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στη Γ.Σ.

Οσον αφορά τη διαιτησία, η νέα ΚΕΔ προχώρησε στη διεύρυνση των πινάκων διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών. Στον πίνακα διαιτητών Σούπερ Λίγκας υπήρξε επαναφορά του Δημήτρη Στυλιαρά και του Αριστοτέλη Ζαχαριάδη.

Οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας: Λάρισα – Παναθηναϊκός: Παπαδόπουλος, Βέροια – Ξάνθη: Θάνος, Πλατανιάς – Ατρόμητος: Στυλιαράς, Κέρκυρα – ΠΑΟΚ: Καραντώνης, Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: Κατσικογιάννης, Λεβαδειακός – Πανιώνιος: Κιοτζένης, Ηρακλής – Αστέρας: Σιδηρόπουλος και ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Τίκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή