Οσο… αντέξουν

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση του προπονητή, στην Ελλάδα, παρομοιάζεται σαν «ηλεκτρική καρέκλα». Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να ανεβάσει κάποιος τον διακόπτη και να επέλθει το… τέλος. Ειδικά αν βρίσκεται στον πάγκο των ομάδων που διεκδικούν, παραδοσιακά, κάθε χρόνο τον τίτλο του πρωταθλητή. Και δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Το ίδιο ισχύει και στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα.

Ηδη από την αρχή της περιόδου, στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τρίτο, ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο, όπως και η ΑΕΚ και ο μόνος που αντέχει, μέχρι… νεωτέρας είναι o Iβιτς του ΠΑΟΚ. Κοινό χαρακτηριστικό τους πως στις τρεις από τις τέσσερις ομάδες οι προπονητές τους βαδίζουν πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Εξαιρείται ο Ουζουνίδης, γιατί δεν έχει ακόμη συμπληρώσει ούτε δίμηνο στους «πράσινους». Μπέντο, Μοράις και Ιβιτς κρίνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι, κάτι που δεν βοηθά ούτε τους ίδιους και φυσικά ούτε την ομάδα τους.

Γιατί πέρα από το ότι η ανασφάλεια τους οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις και οι ποδοσφαιριστές πιθανόν να δείχνουν κάποια ασυνέπεια στις εντολές τους, όταν διαισθάνονται πως οι μέρες τους είναι… μετρημένες στην τεχνική ηγεσία. Γεγονός που δημιουργεί το λεγόμενο «κακό κλίμα» στα αποδυτήρια. Του οποίου οι συνέπειες είναι άμεσες και φυσικά αρνητικές στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μπέντο βρέθηκε τουλάχιστον μία φορά στην πόρτα εξόδου του Ρέντη, όταν οι εμφανίσεις στα παιχνίδια του Europa League κυμάνθηκαν από μέτριες έως αρνητικές. Ειδικά έπειτα από την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», φάνηκε πως ετοίμαζε τις βαλίτσες του. Τον «έσωσε» η νίκη επί του Παναθηναϊκού και πήρε ανάσες. Οι οποίες… στέρεψαν πάλι με την εμφάνιση στη Λευκωσία. Βρήκε… οξυγόνο στα Γιάννενα και συνεχίζει, μέχρι νεωτέρας.

Αντιθέτως, ο Ιβιτς άντεξε λόγω Ευρώπης. Η πρόκριση στους «32» του Europa ως δεύτερος μπορεί να μην είναι άθλος, δεν παύει όμως να πιστώνεται υπέρ του. Ιδίως όταν κατάφερε η ομάδα του να πάρει το «διπλό» στη Φλωρεντία και να ανατρέψει τα μέχρι τότε αρνητικά αποτελέσματα που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια του ομίλου.

Ομως ούτε αυτός μπορεί να αισθάνεται «σίγουρος». Οσο κι αν ο Σαββίδης δηλώνει πως τον στηρίζει. Το γνωρίζει και ο ίδιος, πως αυτές οι «στηρίξεις» μένουν απλές… δηλώσεις, όταν έρθουν τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και στα ντέρμπι. Και στον μαραθώνιο αυτό, ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει ακόμη σταθερό ρυθμό. Οχι φυσικά προς τον τίτλο, αλλά για να μπορέσει να βρεθεί μέσα στους πρώτους πέντε.

Εκεί όπου είναι και για φέτος ο εφικτός στόχος της ΑΕΚ. Κάτι που μπορεί να το πετύχει, όχι με μεγάλη δυσκολία, αφού οι διώκτες της δείχνουν να μην αντέχουν το… υψόμετρο. Αρκεί όμως μόνο αυτό, για να θεωρηθεί «επιτυχημένος» ο Μοράις; Σίγουρα όχι. Και μόνο το ότι δήλωσε μετά το «Χ» στη Λαμία πως «είναι χαρούμενοι από την πρόκριση» στους ομίλους του Κυπέλλου, αποδεικνύει πως μάλλον δεν γνωρίζει το μέγεθος και την ιστορία του συλλόγου όπου εργάζεται.

Οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν δείξει πολλές φορές τη δυσφορία τους για το θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα και για τα αρνητικά αποτελέσματα. Και είναι βέβαιο πως η διοίκηση της ΠΑΕ δεν θα ψάξει να βρει άλλο εξιλαστήριο θύμα, εάν στη συνέχεια δεν έρθει ανάκαμψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή