Πίσω από τις κάμερες (Σ)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομοθετική «ρεβάνς»

Επειτα από περίπου δύο μήνες εκδόθηκε το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο, κατά πλειοψηφία 5-2, έκανε δεκτή την προσφυγή του σωματείου Κηφισιά 2010 και διέταξε την ακύρωση της εκλογικής Γ.Σ. της ΕΠΟ, η οποία θα γινόταν τον περασμένο Οκτώβριο. Η απόφαση αυτή άλλαξε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού προκάλεσε την παρέμβαση της FIFA και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ. Το σκεπτικό, υπό ένα πρίσμα, είναι η «ρεβάνς» της αθλητικής νομοθεσίας έναντι του «αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ», το οποίο έπαψε να υπάρχει με τον νόμο Κοντονή του 2015. Με άλλα λόγια, το δικαστήριο υποστήριξε ότι αφού η ΕΠΟ εξαιρείται της δυνατότητας να μην εφαρμόζει τις διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας, κάτι που δεν συνέβαινε την περίοδο 2006-2015, όφειλε να εναρμονιστεί με αυτές και να διεξαγάγει τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. με περίπου 450 εκλέκτορες, όπως προβλέπει ο νόμος και όχι με 180 όπως προβλέπει το καταστατικό της.

ΜΠΛΟΥ.

Τραυματισμοί και σκέψεις

Σοβαρός τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ στον Παναθηναϊκό Superfoods, σοβαρός τραυματισμός του Ντάνιελ Χάκετ στον Ολυμπιακό. Τραυματισμοί στην Μπαρτσελόνα, πριν από δύο μήνες. Μήπως το νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας είναι εξαντλητικό για τους παίκτες και καταπονεί τα σώματά τους από τα συνεχόμενα παιχνίδια, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις στα εγχώρια πρωταθλήματα; Μήπως –αν και δεν το εύχεται ουδείς– υπάρξουν και άλλοι σοβαροί τραυματισμοί σε άλλες ομάδες; Μήπως και οι ομάδες της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τα αυξημένα έσοδα που έχει δεσμευτεί ότι θα τους δώσει η διοργανώτρια αρχή, επιβάλλεται να έχουν αυξημένα ρόστερ των 15 παικτών, όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ και πριν από την έναρξη της περιόδου;

Γ.Β.

Το υπερβαρικό οξυγόνο

Η περυσινή… μάστιγα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ ήταν οι θλάσεις, που έθεταν νοκ άουτ τον έναν μετά τον άλλο τους παίκτες και δημιούργησαν τεράστια αγωνιστικά προβλήματα. Από πέρυσι είχε ληφθεί απόφαση για τη βελτίωση των συνθηκών αποκατάστασης των παικτών ύστερα από αγώνες ή από τραυματισμούς και αυτό συμβαίνει. Χθες οι παίκτες που αγωνίστηκαν στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό, που έγινε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, έκαναν αποκατάσταση σε θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου, που θυμίζει περισσότερο κάτι από… NASA παρά αθλητιατρική εγκατάσταση. Μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου γίνεται πολύ πιο σωστά η αποθεραπεία των παικτών έπειτα από αγώνες και μειώνονται οι πιθανότητες μυϊκών τραυματισμών, όπως πράγματι συμβαίνει φέτος στον ΠΑΟΚ.

Γ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή