Πανηγυρική εκλογή Γραμμένου στην ΕΟΕ

Πανηγυρική εκλογή Γραμμένου στην ΕΟΕ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο συμπεράσματα εξήχθησαν από τη χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΠΟ, που ήταν η πρώτη υπό τη FIFA και τη διορισμένη από αυτή διοίκηση. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η παράταξη των Ενώσεων, που έχει ως επικεφαλής τον Βαγγέλη Γραμμένο, έχει αδιαμφισβήτητο προβάδισμα, κάτι που φάνηκε από την ευρεία αποδοχή που είχε η υποψηφιότητά του για εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ΕΟΕ. Ο Γραμμένος, από τους 163 που ψήφισαν, πήρε 147 ψήφους, ενώ υπήρξαν οκτώ λευκά και οκτώ άκυρα. Ωστόσο, η πραγματική εκλογική δύναμη της παράταξης φάνηκε από τις ψήφους που έλαβε ο υποψήφιος για τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου, Π. Παπαχρήστος, ο οποίος πήρε 106 ψήφους ενώ βρέθηκαν 28 λευκά και 29 άκυρα ψηφοδέλτια.

Οι ψήφοι του Παπαχρήστου απεικονίζουν, σύμφωνα με την αποτίμηση του αποτελέσματος, την πραγματική δύναμη της παράταξης, η οποία φτάνει τις 34 Ενώσεις σε σύνολο 55. Και αυτό διότι η γραμμή των Ενώσεων που έχουν επικεφαλής τον διάδοχο του Γκιρτζίκη, Δ. Ελευθεριάδη, ήταν να ψηφίσουν λευκό.

Το δεύτερο συμπέρασμα, που βγαίνει, είναι ότι παρά την επιθυμία των Ενώσεων να «στριμώξουν» τον επιτετραμμένο της FIFA, K. Kουτσοκούμνη, για μια σειρά θεμάτων, ο Κύπριος παράγοντας πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Επικαλέστηκε την 31η Μαΐου ως καταληκτική ημερομηνία της παρουσίας της FIFA στην ΕΠΟ, υποστήριξε ότι βασικός στόχος είναι η αλλαγή του αθλητικού νόμου ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά τον τρόπο τέλεσης των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ, ενώ τόνισε ότι αν δεν βρεθεί λύση τότε η FIFA θα εξετάσει πιο δυναμικές λύσεις απέναντι στην κυβέρνηση.

Οσον αφορά στην ΕΠΟ, είπε ότι η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή, χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την υπόθεση του ταξιδιωτικού πρακτορείου, ενώ εξήγγειλε την αλλαγή στη σύνθεση των γενικών συνελεύσεων της ΕΠΟ, ώστε αυτές να είναι πιο αντιπροσωπευτικές.

Τέλος, πρότεινε τη δημιουργία αντιπροσωπευτικής επιτροπής των Ενώσεων, η οποία θα συζητεί μαζί του για τα θέματα της ομοσπονδίας και υποσχέθηκε να ζητήσει από τις υπερεθνικές Αρχές κονδύλι προκειμένου να δοθεί ως βοήθημα στις Ενώσεις.

Η μόνη στιγμή που ο Κουτσο­κούμνης αμφισβητήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ήταν από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου, ο οποίος είπε ότι «δεν δέχομαι ότι θα φτιάξει το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδας κάποιος στη χώρα του οποίου ακμάζει η διαφθορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή