Απτόητη και υπό αντίξοες συνθήκες συνεχίζει η Κορακάκη

Απτόητη και υπό αντίξοες συνθήκες συνεχίζει η Κορακάκη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το κρύο να… περονιάζει τα δάχτυλα, οι αθλητές και οι αθλήτριες των αεροβόλων όπλων διεκδίκησαν στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα προκρίσεις για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μάριμπορ Σλοβενίας (Μάρτιος 2017). Πρωταγωνίστρια ήταν, όπως αναμενόταν, η «χρυσή» ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη. Η οικογένεια Κορακάκη πανηγύρισε δύο προκρίσεις διότι και ο Διονύσης, παρόλο που είναι έφηβος, ήρθε πρώτος στο αεροβόλο πιστόλι των ανδρών.

«Αγωνιστήκαμε όσοι αθλητές συγκεντρώναμε τα κριτήρια που είχε θέσει η ομοσπονδία. Στόχος μας ήταν οι προκρίσεις για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δυστυχώς οι συνθήκες δεν ήταν καλές. Ολοι μας κρυώναμε», δήλωσε στην «Κ» η Ελληνίδα αθλήτρια του 2017. Η Αννα Κορακάκη εξασφάλισε την πρόκριση στο αεροβόλο πιστόλι με εντυπωσιακή επίδοση (760), εάν αναλογιστεί κάποιος τις συνθήκες που υπήρχαν στο σκοπευτήριο. «Το 2017 θα πάρω μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ύστερα θα επιλέξω κάποιους αγώνες από τη σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων. Προτεραιότητά μου θα είναι η σχολή. Το είχα πει και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γνωρίζω ότι το 2018 και το 2019 θα πρέπει να δουλέψω πολύ για να εξασφαλίσω την πρόκριση για το Τόκιο», μας είπε η «χρυσή» ολυμπιονίκης. Λίγη ώρα πριν ολοκληρώσει τις βολές η Αννα, η οικογένεια Κορακάκη εξασφάλισε την πρώτη πρωτιά. Ο Διονύσης ήρθε πρώτος στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών (1137 στο σύνολο). «Παρά το δριμύ ψύχος όλοι οι αθλητές προσπάθησαν για το καλύτερο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θα έπρεπε να γίνονται αγώνες», δήλωσε ο Τάσος Κορακάκης, προπονητής και πατέρας των πρωταθλητών.

Στα άλλα όπλα πρώτευσαν: Αερ. τουφέκι: Γ.: Μ. Τσιόνογλου, Ανδρ.: Αθ. Κωσταμπίτσης, Εφ.: Μ. Δράκος, Νεαν.: Χρ. Ευθυμίου, Αερ. πιστ.: Εφ.: Π. Παυλίδης, Ν.: Πλ. Ρώσση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή