Η FIFA αποδυναμώνει τις Ενώσεις της ΕΠΟ

Η FIFA αποδυναμώνει τις Ενώσεις της ΕΠΟ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αλλαγές στη σύνθεση της γενικής συνέλευσης αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ προσανατολίζεται η FIFA μέσω της ΠΔΕ, που έχει διορίσει στην ομοσπονδία από τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι αλλαγές αυτές θα έχουν στόχο τη δραστική μείωση του προερχόμενου από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων αριθμού των μελών των δύο αυτών σωμάτων και την παράλληλη ενίσχυση της παρουσίας ιδιαιτέρως του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, αλλά και την εκπροσώπηση άλλων κομματιών του αθλήματος που σήμερα είναι αποκλεισμένα από την ΕΠΟ, όπως οι προπονητές, οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές, οι γυναίκες και το ποδόσφαιρο άμμου. Οι αλλαγές αυτές θα μειώσουν τη δύναμη των Ενώσεων και στα δύο όργανα. Σήμερα αποτελούν τα 2/3 της Γ.Σ., ενώ ανάλογη ήταν η εκπροσώπηση στην Ε.Ε. μέχρι να διοριστεί διοίκηση από τη FIFA.

Η δύναμη των Ενώσεων θεωρείται από τη FIFA δυσανάλογη της οικονομικής τους προσφοράς στο ποδόσφαιρο, ενώ η κυρίαρχη άποψη είναι πως πρέπει να ενισχυθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Χθες το βράδυ, η ΠΔΕ της ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι «κατόπιν προσωπικών ενεργειών του επιτετραμμένου της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, και με την υποστήριξη του επικεφαλής του τμήματος ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου αποδέχθηκε το χθεσινό επίσημο αίτημα της ΕΠΟ για έκτακτη ειδική χρηματοδότηση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. Εγκρίθηκε έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ, ποσό που αναλογεί σε 220.000 ευρώ για τις ΕΠΣ (με ισόποση κατανομή) και 80.000 ευρώ, ως βοήθημα της UEFA στον κ. Γεώργιο Μπίκα για την καταστροφή της οικίας του. Το ποσό θα έχει μεταφερθεί στον λογαριασμό της ΕΠΟ έως αύριο Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και η ΠΔΕ/ΕΠΟ θα το διανείμει αυθημερόν στους τελικούς παραλήπτες του».

Επίσης, «στις 15 Ιανουαρίου 2017 θα ολοκληρωθεί ο οργανωμένος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του ποδοσφαίρου, προκειμένου να εκσυγχρονισθεί ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ και να περιγραφούν οι αρμοδιότητες των πειθαρχικών επιτροπών και των δικαιοδοτικών οργάνων της Ομοσπονδίας. Ο νέος κώδικας στη συνέχεια θα αποσταλεί στη FIFA και στην UEFA για έγκριση» και «έως τις 15 Ιανουαρίου 2017 θα παραδοθεί στην ΠΔΕ το πόρισμα εσωτερικού οικονομικού ελέγχου που διενεργεί η εταιρεία Deloitte στην ΕΠΟ για τη χρήση έως τις 31.10.2016».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή