Επιασε δουλειά ο Λυμπερόπουλος

Επιασε δουλειά ο Λυμπερόπουλος

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εποχή Νίκου Λυμπερόπουλου volume 2 στον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά όχι ως ποδοσφαιριστή αλλά στη λεπτή και δύσκολη θέση του τεχνικού διευθυντή. Η χθεσινή συνάντηση του παλαίμαχου επιθετικού με τον Γιάννη Αλαφούζο είχε περισσότερο χαρακτήρα γνωριμίας παρά διαπραγμάτευσης, μιας και όλα τα βασικά θέματα είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί στις προηγούμενες δύο επαφές που είχε με στελέχη της ΠΑΕ. Η συνάντηση των δύο ανδρών απλώς «σφράγισε» τη συνεργασία τους και δεν απομένει παρά να υπογραφούν τα συμβόλαια και να εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση για να κλείσει και τυπικά ένα θέμα που άνοιξε πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πορευθεί χωρίς τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και αναζήτησε τον αντικαταστάτη του. Αλλαγή σελίδας έγινε και σε επίπεδο Ακαδημιών, με τον Τάκη Φύσσα να διαδέχεται τον Γιάννη Σαμαρά, ενώ είναι σε καλό δρόμο οι επαφές με τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος προορίζεται να αναλάβει υψηλό διοικητικό πόστο.

Με δεδομένο ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας και χρόνος πολύς δεν υπάρχει, ο Λυμπερόπουλος θα βουτήξει αμέσως στα βαθιά για να υλοποιήσει το πλάνο που θα καταρτίσει σε άμεση συνεργασία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο προπονητής θα έχει τον πρώτο λόγο στο ξεσκαρτάρισμα που έχει προαναγγείλει και αφού καταλήξουν στο προφίλ των παικτών που θα αποκτηθούν άμεσα για την ενίσχυση της ομάδας, ο νέος τεχνικός διευθυντής θα αναλάβει τις επαφές με τους παίκτες που θα φύγουν κι αυτούς που πρόκειται να έλθουν.

Αν και δεν μετρά πολλές μέρες στον Παναθηναϊκό, ο Ουζουνίδης έχει δηλώσει ότι παρακολουθούσε την ομάδα και έχει πλέον ξεκάθαρη άποψη για το ποιοι παίκτες από τους υπάρχοντες μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει το αρχικό πλάνο του ακόμα κι αν ο Λυμπερόπουλος έχει διαφορετική άποψη για κάποιους από τους «σημαδεμένους», χωρίς να αποκλείεται το σενάριο να επιμείνει για κάποιον και να πείσει σχετικά τον προπονητή, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη. Οι περισσότεροι από τους παίκτες που είναι υπ’ ατμόν (Λεντέσμα, Ιβανόφ, Ιμπάρμπο και ενδεχομένως Γουακάσο, Σάμπα) έχουν υπογράψει το καλοκαίρι και η λύση των συμβολαίων τους δεν πρόκειται να είναι απλή υπόθεση.

Ο βασικός άξονας του Ουζουνίδη είναι η σταδιακή ελληνοποίηση του ρόστερ. Οι στόχοι σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο θα είναι κυρίως Ελληνες ποδοσφαιριστές ή κάποιοι ξένοι που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα και δεν θα χρειαστούν σημαντικό διάστημα προσαρμογής. Προ της πρόσληψης Λυμπερόπουλου, ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά ψηλά στη λίστα του τον αρχηγό του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Κουρμπέλη, τον επιθετικό του Πλατανιά, Γιώργο Γιακουμάκη, όπως και τους Καρίμ Ανσαριφάρντ, Σοτζέι Μασούντ του Πανιωνίου, τα συμβόλαια των οποίων με τον Πανιώνιο λήγουν το καλοκαίρι και από τον Γενάρη μπορούν να συζητήσουν με κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την ξένη αγορά, όπως (σύμφωνα με δημοσίευμα σουηδικής ιστοσελίδας) για τον 23χρονο Σουηδό διεθνή επιθετικό της δανέζικης Ράντερς, Μίκαελ Ισακ, ο οποίος είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή