«Κακός δαίμονας» του Ολυμπιακού η Μπάμπεργκ

«Κακός δαίμονας» του Ολυμπιακού η Μπάμπεργκ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπάμπεργκ «δάγκωσε» τον Ολυμπιακό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα, τον νίκησε 82-68 για την 14η αγωνιστική και και ανέκοψε την νικηφόρα πορεία των τεσσάρων προηγούμενων παιχνιδιών των «ερυθρολεύκων» που δεν είχαν πειστική απόδοση τους δεν ήταν πειστική και έδωσαν κάθε δικαίωμα στην Μπάμπεργκ να κατέχει τον ρυθμό και την ψυχολογία του αγώνα.

Στο δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού, σε διάστημα 48 ωρών, δεν υπήρχε φρεσκάδα και συγκέντρωση στην αμυντική προσπάθεια των παικτών του, ενώ η διπλή απουσία των Πρίντεζη και Χάκετ, άρχισαν να γίνονται αισθητές. Ειδικά, η απουσία του Πρίντεζη αφαιρεί από την επίθεση των Πειραιωτών, αξιόπιστες λύσεις κάτω από το καλάθι, καθώς η τριάδα των Μιλουντίνοφ, Μπίρτς και Γιάνγκ, πρόσφερε 15 πόντους στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός δεν…εμφανίσθηκε στο γήπεδο της Μπάμπεργκ για το πρώτο ημίχρονο ή ακριβέστερα δεν ήταν η ομάδα που προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και ισάριθμες, μακριά από την έδρα του. Το αρχικό 11-0 στο πρώτο 3λεπτο, ήταν ο χειρότερος οιωνός για ό,τι ακολούθησε στα επόμενα 17 λεπτά και στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν, παρά δυο, πενήντα πόντους και ήταν…αγνώριστοι και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Ιδιαίτερα στην άμυνα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έπαιξαν με συγκέντρωση, δέχτηκαν εύκολα καλάθια, τρίποντα από αμαρκάριστα σουτ και η αντίδραση της ελληνικής ομάδας ήταν σπασμωδική και χωρίς διάρκεια. Η γερμανική ομάδα έπαιξε με την ίδια ταχύτητα και πετυχημενους αυτοματισμούς στην επίθεση της.

Στον αντίποδα, ακόμα και η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Σπανούλη, Γκρίν και Λοτζέσκι, δεν προκάλεσε επιθετική ευφορία στον Ολυμπιακό που μείωσε μέχρι τους 10 πόντους (31-21 στο 14’), αλλά η Μπάμπεργκ «απάντησε» άμεσα και η διαφορά έφτασε μέχρι τους 21 πόντους (48-27).

Ο Ολυμπιακός πίεσε την Μπάμπεργκ στην κυκλοφορία της μπάλας και αποσυντόνισε τους γηπεδούχους στο τρίτο δεκάλεπτο που είχαν παραγωγή, μόλις, έντεκα πόντων. Η διαφορά του σκορ μειώθηκε μέχρι τους 9 πόντους (59-50 στο 30’), αλλά Μπάμπεργκ δεν πανικοβλήθηκε και έχοντας μάθει από το "πάθημα" προηγούμενων αγώνων που έχασε "δικά" της παιχνίδια, δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πίστευε στην ανατροπή.

Οκτώ πόντοι από τον Μίλλερ και 13 συνολικά μέχρι το 34’, διατήρησαν διαφορά ασφαλείας για την 5η νίκη της Μπάμπεργκ.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ:Κοζέρ 17 (2), Μέλι 13 (1), Ζήσης 9 (1), Νίκολιτς, Στάιγκερ 3 (1), Τάις 5, Λο, Στρέλνιεκς9 (1), Βερεμένκο, Μίλερ 20 (5), Χίκμαν, Ραντόσεβιτς 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 8, Μπιρτς 6, Γιανγκ 9, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (2), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέσκι 4, Αθηναίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή