Παραμένει δεύτερη η Λίβερπουλ, καλπάζει για τον τίτλο η Τσέλσι

Παραμένει δεύτερη η Λίβερπουλ, καλπάζει για τον τίτλο η Τσέλσι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους έξι βαθμούς πλησίασε ξανά χθες το βράδυ την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ, με τη νίκη της με 4-1 επί της Στόουκ, σε αγώνα για τη διάσημη αγωνιστική της Μπόξιν Ντέι, αυτής δηλαδή που διεξάγεται την επαύριο των Χριστουγέννων.

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Τζον Γουόλτερς, αλλά δεν επέτρεψε για πολύ στους φιλοξενούμενους στο Ανφιλντ να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά της που την έχει φέρει στη δεύτερη θέση στο τέλος του 2016.

Μπορεί οι Ανταμ Λαλάνα, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Ντάνιελ Στάριτζ και το αυτογκόλ του Τζιανελί Ιμπουλά να χάρισαν την τρίτη σερί νίκη στους «ρεντς», όμως η Τσέλσι καλπάζει προς τον τίτλο με σερί 12 νικών στο πρωτάθλημα, με το 3-0 επί της Μπόρνμουθ το απόγευμα της Δευτέρας να δημιουργεί νέο ρεκόρ στις αλλεπάλληλες νίκες για την ομάδα του δυτικού Λονδίνου. Ετσι, η Τσέλσι έφτασε τους 46 βαθμούς, έχοντας χάσει μόνο οκτώ στις 18 πρώτες αγωνιστικές του αγγλικού πρωταθλήματος και εξασφαλίζοντας παράλληλα τον «τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα», όπως λέμε στις Ελλάδα (και όχι στην Αγγλία).

Αν η Τσέλσι καταβάλει και τη Στόουκ στο Στάμφορντ Μπριτζ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των 13 σερί νικών που έχει (για την ίδια σεζόν) η Αρσεναλ εδώ και 14 χρόνια, ελπίζοντας μετά να καταρρίψει το ρεκόρ τη μεθεπόμενη αγωνιστική κόντρα στην Τότεναμ.

Η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, πράγμα μάλλον ασυνήθιστο, καθώς η νέα ήττα της Λέστερ (0-2 εντός έδρας από την Εβερτον) μόνο είδηση δεν αποτελεί. Η πρωταθλήτρια απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πιο δύσκολα τα πράγματα για την προτελευταία Σουόνσι, που ηττήθηκε εντός 4-1 από τη Γουέστ Χαμ και απέλυσε τον τεχνικό της Μπομπ Μπράντλι.

Οι Μάντσεστερ Σίτι (3-0 εκτός τη Χαλ), Αρσεναλ (1-0 τη Γουέστ Μπρομ) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1 τη Σάντερλαντ) εύκολα ή δύσκολα πήραν τους τρεις βαθμούς.

Η αγωνιστική της Μπόξιν Ντέι ολοκληρώνεται απόψε με τη «μάχη» της Σαουθάμπτον με την Τότεναμ, πριν ξαναρχίσει η δράση 48 μόλις ώρες μετά, με τον αγώνα της Χαλ με την Εβερτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή