Ανοιξε η πόρτα της εξόδου στον ΠΑΟ

Ανοιξε η πόρτα της εξόδου στον ΠΑΟ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τίτλοι τέλους για τον Κριστιάν Λεντέσμα έπεσαν και τυπικά χθες, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει τη λύση του συμβολαίου του, ευχαριστώντας τον για τον επαγγελματισμό που επέδειξε στο σύντομο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό. Η στάση του Αργεντινού άσου σχολιάστηκε θετικά απ’ όλους, καθώς αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα την επιθυμία του Μαρίνου Ουζουνίδη να αποκτηθεί ένας παίκτης με διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ για τη συγκεκριμένη θέση και διευκόλυνε τις συζητήσεις για τους όρους λύσης του συμβολαίου του. Στη συνάντηση με τον μάνατζέρ του χθες, δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστη ώρα για να βρεθεί η χρυσή τομή. Ο Λεντέσμα αρνήθηκε να «καθίσει» στο υπόλοιπο του συμβολαίου του (έληγε το καλοκαίρι του 2018) και ζήτησε μόνο τα δεδουλευμένα του συν μια μικρή, συμβολικού χαρακτήρα, αποζημίωση.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Κριστιάν Λεντέσμα μετά την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του. Ο 34χρονος Αργεντινός αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια, σημειώνοντας 4 γκολ. Ο Παναθηναϊκός τον ευχαριστεί για την παρουσία του στην ομάδα, την απόλυτα επαγγελματική στάση του και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του» τονίζει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ. Ο ίδιος είναι σε ανοικτή γραμμή με την Πεσκάρα και είναι πολύ πιθανή η επιστροφή του στο Καμπιονάτο.

Σε αντίθεση με τον επαγγελματισμό του Λεντέσμα, ο Βίκτορ Ιμπάρμπο πρόσθεσε άλλη μια άσχημη πινελιά στην ήδη τσαλακωμένη εικόνα του. Ενώ είχε με τους Μολέδο και Ρινάλντι μία παραπάνω ημέρα άδεια λόγω του υπερατλαντικού ταξιδιού για τη Ν. Αμερική, αντί να το σεβαστεί αυτό, απουσίασε από την προπόνηση χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Απών ήταν και ο Μολέδο, με τη διαφορά ότι ο Βραζιλιάνος ενημέρωσε άμεσα ότι ματαιώθηκε η πτήση του από το Παρίσι και θα καθυστερούσε. Η στάση του Ιμπάρμπο επιβαρύνει τη θέση του και ψαλιδίζει στο ελάχιστο τις πιθανότητες παραμονής του, σενάριο που δεν φαίνεται να τον ενοχλεί ιδιαίτερα. Ο μάνατζέρ του ψάχνει για ομάδα κυρίως στην Τουρκία και στην Ιταλία. Η Κάλιαρι, όμως, στην οποία ανήκει, έχει πολύ καλή πρόταση από την Κίνα και τη συζητάει.

Είτε μείνει είτε φύγει, ο Ιμπάρμπο θα τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο για την αργοπορία του. Οι Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος δίνουν μεγάλη σημασία στην πειθαρχία και έστειλαν χθες ένα σχετικό μήνυμα σε όλους με το πρόστιμο των 10 χιλ. ευρώ στον Ζέκα για παραβίαση ωραρίου και τη αποβολή του στη Λάρισα. Στην καλή και ξεκάθαρη σχέση με τους παίκτες στάθηκε ιδιαίτερα ο Λυμπερόπουλος, κατά την κοινή παρουσίασή του με τον νέο διευθυντή των Ακαδημιών, Τάκη Φύσσα. «Δεν υπάρχει εγώ, υπάρχει εμείς. Ολοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ο καθένας από την πλευρά του, για να γίνει η ομάδα όπως θέλουμε. Το σήμερα είναι προτεραιότητα. Δεν υπάρχει το αύριο. Για να φτάσουμε σε κάθε Κυριακή, πρέπει να κοιτάμε τις προηγούμενες μέρες. Πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Το αν θα πετύχουμε θα το δείξει ο χρόνος» τόνισε ο νέος τεχνικός διευθυντής, δηλώνοντας χαρούμενος για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό έπειτα από 13,5 χρόνια έχοντας τόσο ικανούς συνεργάτες, όπως και την αγάπη του κόσμου. Αντίστοιχη θέση πήρε και ο Φύσσας, τονίζοντας ότι βασικό του μέλημα θα είναι να αποκτήσουν «παναθηναϊκή» συνείδηση όλα τα παιδιά των τμημάτων υποδομής: «Δεν θέλουμε να κάνουμε Παναθηναϊκούς με τις επιτυχίες, αλλά με τον τρόπο σκέψης. Πρέπει να βρούμε Ελληνόπουλα με τέτοια στοιχεία, να τα γαλουχήσουμε και να τα ετοιμάσουμε για την πρώτη ομάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή