«Στραβοπάτησε» η ΑΕΚ, άλμα η Λάρισα

«Στραβοπάτησε» η ΑΕΚ, άλμα η Λάρισα

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεσε από την Ακρόπολη, βρήκε και πορτοφόλι ο Ολυμπιακός! Για ένα ακόμη παιχνίδι έμεινε μέχρι το φινάλε στην κόψη του ξυραφιού κι εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έκανε με απώλεια βαθμών ποδαρικό στο 2017, εμφανίστηκε από τον πάγκο ο ξεχασμένος Μάριν και με ένα γκολ στο 92΄, χάρισε στους «ερυθρόλευκους» τη νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός παρέμεινε έτσι πολύ μακριά βαθμολογικά από τους διώκτες του και πηγαίνει πλέον με πολύ λιγότερη πίεση την Κυριακή στην Ξάνθη απ’ όση θα είχε εάν έχανε χθες βαθμούς

Η νίκη ήλθε με ανατροπή του σκορ, για τέταρτη φορά εφέτος στο πρωτάθλημα. Ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε με πέναλτι του Μάσα στο 27΄ (το κέρδισε ο ίδιος από τον Λεάλι) και έβαλε τα δύσκολα στους γηπεδούχους, που αγχώθηκαν και παρότι προσπάθησαν να πιέσουν, για αρκετή ώρα απειλούνταν περισσότερο απ’ όσο απειλούσαν. Το γκολ-φωτοβολίδα του Φορτούνη στο 54΄ έφερε σχετικά γρήγορα την ισοφάριση, αλλά η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει τις ευκαιρίες που αναλογούσαν στην πίεσή του, μέχρι να έλθει ο… Αη Βασίλης Μάριν να κερδίσει τις κόντρες και να κάνει στο 93΄ το 2-1. «Αμαρτία από τον Θεό που χάσαμε έτσι τον βαθμό της ισοπαλίας», δήλωσε ο Ελευθερόπουλος. «Δεν μπορούμε πάντα να νικάμε με μεγάλα σκορ, μου άρεσε ο χαρακτήρας και η αντίδραση των παικτών μου», απάντησε ο Μπέντο, ο οποίος άκουσε ξανά αρκετές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της ομάδας του, κυρίως στο τέλος του α΄ ημιχρόνου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Μποτία, Βιάνα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (64΄ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μανθάτης (79΄ Μάριν), Σεμπά, Καρντόσο (71΄ Ιντέγε).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσιλιανίδης, Ιγκόρ, Τσουκαλάς, Δημούτσος (78΄ Ιωαννίδης), Καλτσάς, Μάσα (60΄ Φαρίνια), Μανιάς (67΄ Χαμντανί).

Νωρίτερα, η ΑΕΚ έκανε ποδαρικό με γκίνια και… γκρίνια παραχωρώντας 0-0 στον Παναιτωλικό (5η ισοπαλία της σε 9 ματς στο ΟΑΚΑ), αποτέλεσμα που την κρατάει στην 6η θέση της βαθμολογίας και πολύ μακριά από τους στόχους της. Η Ενωση είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, πίεση και 4-5 σημαντικές ευκαιρίες, αλλά ο Κυριακίδης έμοιαζε ανίκητος χθες και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Δύο μεγάλες ευκαιρίες δημιούργησε σε τετ α τετ του Κλέσιο και ο Παναιτωλικός, ο οποίος έπαιξε αρκετά πίσω και δεν πήρε ρίσκο για να εκμεταλλευθεί με περισσότερες αντεπιθέσεις τους χώρους που έδιναν οι αγχωμένοι γηπεδούχοι, υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών τους.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (85΄ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Πατίτο (66΄ Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78΄ Βάργκας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Λουίς Ρότσα, Κουτρομάνος (90΄ Μάλης), Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87΄ Βασιλούδης), Μουνιός, Μαρκόφσκι (82΄ Παπουτσογιαννόπουλος).

Αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 59΄ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ντοντό, η Λάρισα έκανε την ανατροπή και νίκησε στο ΑΕΛ FC Arena της Βέροια με 2-1, σε ένα ματς που είχε 16 λεπτά καθυστέρηση στο α΄ μέρος λόγω χαμηλής ορατότητας από το άναμμα καπνογόνων. Η Βέροια προηγήθηκε με τον Κάλβο στο 45+8΄, αλλά οι Γκαγιέχο στο 54΄ (είχε και δοκάρι στο 57΄ στο ντεμπούτο του) και Ναζλίδης με πέναλτι στο 82΄ γύρισαν το παιχνίδι και βοήθησαν την ΑΕΛ να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Φάρκας, Γκόλιας (46΄ Γκαγιέχο), Μασαλέσα, Φατιόν, Ντοντό, Ντέλετιτς, Ικάουνιεκς (46΄ Κουτσιανικούλης), Ναζλίδης (88΄ Τίκο).

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν (80΄ Μίλιεβιτς), Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Αρτσε, Σαρπόνγκ (63΄ Βασιλαντωνόπουλος), Κάλβο, Καπετάνος.

Στο πρώτο παιχνίδι του χθεσινού προγράμματος, Κέρκυρα και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που μάλλον ικανοποίησε και τους δύο. Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 5΄ με τον Κόντο και οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν στο 9΄ με τον Λε Ταλέκ. Κανείς εν συνεχεία δεν πήρε το παραμικρό ρίσκο κι αν δεν υπήρχε η αποβολή του Τουράμ στο 80΄, δεν θα υπήρχε τίποτε άλλο αξιοσημείωτο πέρα από τα δύο γκολ.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Ντιμιτρόφσκι, Ζαραδούκας (51΄ Γκόμες), Νίκιτς (46΄ Ανδρεόπουλος), Σιόντης, Γεωργίου, Ζορμπάς (85΄ Ντουαλά), Κόντος, Τουράμ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης (83΄ Μπίτολο), Μπάγκα, Κεϊτά (71΄ Κυριακίδης), Λημνιός, Τόνσο, Μπρίτο (59΄ Πλατέλλας), Λε Ταλέκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή