Ο Λέτο «ζέστανε» τη Λεωφόρο

Ο Λέτο «ζέστανε» τη Λεωφόρο

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο με κεφαλιά στο 83΄ έλιωσε τους πάγους για τον Παναθηναϊκό και του χάρισε τη νίκη με 1-0 επί της Κέρκυρας, σε ένα ματς που θα το θυμόμαστε περισσότερο για τις πολικές συνθήκες που έγινε παρά για τα λιγοστά άλλα που συνέβησαν εντός αγωνιστικού χώρου. Το χιόνι άρχισε να πέφτει λίγο μετά τη σέντρα και με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου σκέπασε τα πάντα, σε σημείο ώστε να χρειαστεί τετράλεπτη διακοπή για να σκουπιστούν οι γραμμές και να γίνουν τα όρια ευδιάκριτα. Ηταν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για γήπεδο στο κέντρο της Αθήνας και το έζησαν λιγότεροι από 1.500 θεατές που αψήφησαν τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ και πήγαν στη Λεωφόρο.

Οι «πράσινοι» πίεσαν από την αρχή αλλά είχαν φανερό πρόβλημα να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων, που έπαιζαν συνέχεια με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Οι τελικές προσπάθειες ήταν λιγοστές στο α΄ ημίχρονο και οι ευκαιρίες ακόμα λιγότερες, με πιο σημαντική το μακρινό σουτ του Κουρμπέλη που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη στο 23΄ και ένα σουτ του Βιγιαφάνες στο 39΄ που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Το χιόνι σκέπασε εν συνεχεία τα πάντα και έδωσε άγρια ομορφιά σε ένα παιχνίδι που είχε ασφυκτική πίεση από πλευράς Παναθηναϊκού αλλά ελάχιστες ευκαιρίες, μέχρι να έλθει η λύτρωση για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Λέτο στο 83΄.

ΠΑΟ: Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής (69΄ Π. Βλαχοδήμος), Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (86΄ Μαρινάκης), Μπουμάλ, Λέτο (93΄ Ρέις), Μπεργκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Βενέτης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (86΄ Γκόμες), Ζορμπάς, Γεωργίου (90΄+1 Παμλίδης), Κόντος (69΄ Επστάιν), Ντουαλά.

Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός κράτησε τη διαφορά του από την κορυφή στους 12 β. και έπιασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας την Ξάνθη, το αήττητο σερί της οποίας σταμάτησε την προηγούμενη ημέρα απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός πέρασε με 2-0 από την ακριτική πόλη και έβαλε ξανά από πολύ νωρίς σφραγίδα τίτλου σε ένα ακόμη πρωτάθλημα, μιας και πέρα από τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά, κανείς από τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές του δεν δείχνει ικανός να τον απειλήσει. Το παιχνίδι στην Ξάνθη σημαδεύτηκε από το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Λισγάρα στον Σεμπά που προκάλεσε την αποβολή και των δύο, με τον μέσο των γηπεδούχων να κινδυνεύει με τιμωρία μέχρι και οκτώ αγωνιστικών!

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας υπάρχει και τρίτος συγκάτοικος απ’ αυτή την αγωνιστική, καθώς ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το Αγρίνιο και συνέχισε τις υψηλές πτήσεις της περασμένης περιόδου. Οι «κυανέρυθροι» δεν είναι στο προσκήνιο μόνο λόγω της εξαιρετικής εικόνας τους εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και λόγω των μεταγραφικών σεναρίων γύρω από τον Μασούντ και τον Ανσαριφάρντ. Ο Πανιώνιος διέψευσε με ανακοίνωσή του την πληροφορία ότι υπήρξε επαφή με τον Νίκο Λυμπερόπουλο για τον πρώτο εκ των δύο Ιρανών, ενώ «πάγο» έβαλε χθες και ο Ολυμπιακός για τον δεύτερο.

Η ομάδα που φαίνεται να βλέπει πιο ζεστά την περίπτωση του Ανσαριφάρντ είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως ρίχνει τα δίχτυα του και στην Κύπρο, εξετάζοντας την περίπτωση του επιθετικού του ΑΠΟΕΛ Πιέρου Σωτηρίου. Μάλιστα, χθες βράδυ ο Λούμπος Μίχελ είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της κυπριακής ομάδας προκειμένου να διαπραγματευθεί τη μεταγραφή του 23χρονου επιθετικού. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πλήρωσε για μία ακόμη φορά την επιθετική του δυστοκία, χάνοντας 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Η εικόνα αυτή πιέζει ακόμα περισσότερο τη διοίκηση να κάνει κίνηση για έναν ποιοτικό σέντερ φορ. Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε χθες τον Γκάρι Ροντρίγκεζ, ο οποίος ανήκει πλέον στη Γκαλατάσαραϊ και με τα περίπου 3,6 εκατ. ευρώ που πήρε για τη μεταγραφή του, δεν αποκλείεται να κοιτάξει για κάτι καλύτερο από τον Ανσαριφάρντ.

Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 στην έδρα του του Λεβαδειακού και συμπληρώνει το καρέ των ομάδων που έχουν μπει για τα καλά σφήνα στους «μεγάλους»! Σε ανοδική τροχιά είναι και ο Πλατανιάς που έκανε τρίτη νίκη στη σειρά, επικρατώντας 3-2 της Λάρισας στην Κρήτη. Η εξ αναβολής 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας δεν έκλεισε ακόμα, καθώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε το ντέρμπι ουραγών Βέροια – Ηρακλής, το οποίο θα οριστεί στην πρώτη ελεύθερη ημερομηνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή