Πίσω από τις κάμερες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τολμηρή πρόταση

Την πρόταση για συμμετοχή έως και έξι «ομάδων Β΄» στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Oι «ομάδες Β΄» θα είναι ουσιαστικά οι ομάδες Κ-20 των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, θα έχει ως στόχο «τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος, μέσω του οποίου θα υποστηριχθεί η βιωσιμότητα». Οπως αναφέρεται στην πρόταση, δεν θα υπάρχει δικαίωμα ανόδου για τις «ομάδες Β΄». Εάν είναι σε θέση ανόδου, τη θέση τους θα παίρνει η αμέσως επόμενη της βαθμολογίας. Αντιθέτως, οι «ομάδες Β΄» θα υποβιβάζονται όπως οι υπόλοιπες ομάδες και θα επιστρέφουν στο πρωτάθλημα Κ-20.

ΜΠΛΟΥ.

Ενα καλό σενάριο

Ωραίο και εφικτό σενάριο για την εξασφάλιση ελληνικής συμμετοχής στο φάιναλ φορ είναι να τερματίσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση, ανεξαρτήτως ποιος από τους «αιώνιους» αντιπάλους θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Ετσι, τουλάχιστον, ένας εκ των δύο θα επιστρέψει στο φάιναλ φορ. Δύσκολο είναι να παίξουν και οι δύο στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Δύσκολο να παίξουν και οι δύο με μειονέκτημα. Το ιδανικό σενάριο είναι η πρόκριση και των δύο είτε έχουν πλεονέκτημα είτε έχουν μειονέκτημα και χωρίς να διασταυρωθούν οι δρόμοι τους στα πλέι οφ. Δύσκολο, όμως, είναι τα θέλουμε όλα «δικά» μας…

Γ.Β.

50 χρόνια Ευρωπαίος Αρης

Μισόν αιώνα ευρωπαϊκής ιστορίας συμπλήρωσε την περασμένη Πέμπτη ο μπασκετικός Αρης, μία μέρα μετά τη νίκη τους επί της Νίμπουρκ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 12 Ιανουαρίου 1967 οι «κίτρινοι» είχαν αντιμετωπίσει τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για το Κύπελλο Κυπελλούχων, γνωρίζοντας την ήττα με 101-71. Πενήντα χρόνια μετά μετρούν τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους και τρεις συμμετοχές σε φάιναλ φορ, σε 440 αγώνες, εκ των οποίων έχουν 260 νίκες, 179 ήττες και μία… ισοπαλία, το 1994 με τη Ντιναμό Μόσχας.

Γ.Σ.

Ξεκινάει η καταβολή χρημάτων

Υλοποιείται η συμφωνία των 35 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ευρωλίγκα προς τις 16 ομάδες και τον χορηγό-κολοσσό από τις Ηνωμένες Πολιτείες; Γιατί, κάποιες… φωνούλες από συγκεκριμένους συλλόγους έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν για τη μη τήρηση του οργανογράμματος καταβολής των χρημάτων που θα ήταν αυξημένα, σύμφωνα με τα δεκαετή συμβόλαια που έχουν υπογράψει…

Γ.Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή