Θύμισε ύστερα από καιρό… Παναθηναϊκό

Θύμισε ύστερα από καιρό… Παναθηναϊκό

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ Ολυμπιακός και Ατρόμητος άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς μετά το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο ισοπεδωτικός Παναθηναϊκός έκανε σκόνη και θρύψαλα τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και με το εμφατικό 4-0 σφράγισε ήδη το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου, όπως παραδέχθηκε χωρίς δισταγμό και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Οι «πράσινοι» έκαναν την καλύτερη εφετινή τους εμφάνιση και θα μπορούσαν ακόμα μεγαλύτερο σκορ αν ο Ντοναρούμα δεν έκανε 4-5 σπουδαίες επεμβάσεις σε φάσεις «μισό γκολ». Ο Παναθηναϊκός πίεσε από την αρχή από πολύ ψηλά, κυριάρχησε απόλυτα και επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του, πήρε γρήγορα καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων, με σκόρερ τον (επιβλητικό χθες) Ρέις στο 6΄ και τον Κλωναρίδη στο 32΄.

Παρά την ξεκάθαρη εικόνα κυριαρχίας τους στο α΄ μέρος, οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλες κλασικές ευκαιρίες πέρα από τα δύο γκολ, κάτι που άλλαξε με θεαματικό τρόπο στο β’ ημίχρονο. Το ρίσκο του Αστέρα να διεκδικήσει το γκολ για να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης, απαντήθηκε εξαιρετικά από τον Παναθηναϊκό. Ηταν εκπληκτικός στην επιθετική μετάβαση και με άψογη κυκλοφορία της μπάλας, έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Πέρα από τα δύο γκολ του Βιγιαφάνιες στο 61΄ και του (κορυφαίου) Εμποκού στο 68΄ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, είχε έξι κλασικές ευκαιρίες, με οξύμωρο ότι κορυφαίος μιας ομάδας που δέχθηκε τέσσερα γκολ, ήταν ο τερματοφύλακάς της! Ο Αστέρας έπαιξε με δέκα από το 84΄ λόγω αποβολής (δύο κίτρινες) του Γκαϊντούτσικ και είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο 90΄, σε σουτ του Ιωαννίδη στο δοκάρι. Στη διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκιγιέρμο Μόλινς για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις (76΄ Λουντ), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (62΄ Χατζηγιοβάννης), Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Μολέδο (82΄ Ευαγγέλου), Εμποκού, Κουλιμπαλί.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Γκαϊντούτσικ, Μάσα, Μανιάς, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (69΄ Μπαστιάνος), Δημούτσος (73΄ Ινγκλέσιας), Καλτσάς (55΄ Ιωαννίδης), Κώτσιρας, Σελίν.

Στο Φάληρο, στο πρώτο παιχνίδι που έτυχε να γίνει ποτέ ανήμερα τη θλιβερή επέτειο από την τραγωδία στη Θύρα 7 στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, όπου έχασαν τη ζωή τους 21 φίλαθλοι, ο Ολυμπιακός παραχώρησε 0-0 στον Ατρόμητο και άφησε τα πάντα ανοικτά για τη ρεβάνς στο Περιστέρι. Ο Πάουλο Μπέντο είχε στην αρχική ενδεκάδα και τους τέσσερις μικρούς (Ρέτσο, Μανθάτη, Ανδρούτσο και Νικολάου), με χαρακτηριστικό ότι ο Ρέτσος φόρεσε το περιβραχιόνιο και σε ηλικία 18,5 ετών έγινε ο μικρότερος αρχηγός του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα!

Σ’ ένα ισορροπημένο α΄ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία (δοκάρι σε κοντινή προβολή) με τον Καρντόσο στο 24΄, απείλησαν και με τον Μανθάτη στο 38΄, αλλά κινδύνεψαν στο 28΄ όταν ο Πλατέλας αστόχησε από κοντά. Στο β΄ μέρος και σε διάστημα τριών λεπτών (55΄ έως 58΄), οι γηπεδούχοι σπατάλησαν δύο ευκαιρίες με τους Μανθάτη και Ανδρούτσο. Εν συνεχεία, ο Μπέντο έβαλε τους Σεμπά και Φορτούνη σε μία προσπάθεια να πιέσει για το γκολ, ωστόσο την πιο κλασική ευκαιρία την έχασε ο Λε Ταλέκ στο 82΄, με τον Ιντέγε να απαντά με κοντινή αλλά άστοχη κεφαλιά στο 84΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Σισοκό, Νικολάου, Βιάνα, Φιγκέιρας, Μάρτινς (66΄ Φορτούνης), Ρέτσος, Μανθάτης (61΄ Σεμπά), Ανδρούτσος, Καρντόσο (79΄ Ιντέγε), Ανσαριφάρντ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κατράνης (79΄ Παντελιάδης), Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Μπάχα, Τόνσο (85΄ Νάτσος), Ούμπιδες, Λημνιός (69΄ Κυριακίδης), Πλατέλλας, Λε Ταλέκ.

Μάχες σε Χανιά και Ξάνθη

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπαίνουν και αυτοί στον χορό των προημιτελικών. Χωρίς τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Ούγκο Αλμέιδα και Πατίτο Ροντρίγκες θα παραταχθεί η Ενωση στον σημερινό αγώνα με τον Πλατανιά. Ο Χιμένεθ θα έχει στη διάθεσή του τους Ανέστη, Μπάρκα, Γκάλο, Κολοβέτσιο, Μπακάκη, Ντίντακ, Βράνιες, Βινίσιους, Γιόχανσον, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας, Μάνταλο, Τσέλιο, Πέκχαρτ, Μπακασέτα, Μεληκιώτη και Αραούχο. Ο Πλατανιάς διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, με οκτώ νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα στα τελευταία έντεκα παιχνίδια. Σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σπορ ΦΜ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης τάχθηκε ανοικτά υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ, λέγοντας πως «η ΑΕΚ έχει τηρήσει τον νόμο, το θέμα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα».

Η Ξάνθη υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με τέσσερις απουσίες, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Πάμπλο Ντε Λούκας και στους τραυματίες Μανώλη Παπαστεριανό, Οκάν Χατζητερζόγλου και Πέτρο Ορφανίδη. Ο Βλάνταν Ιβιτς πήρε στην αποστολή για τον σημερινό προημιτελικό και τον Στέφανο Αθανασιάδη, αλλά σήμερα θα γνωρίζει αν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ή όχι. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές, έχει εκτίσει ήδη τις δύο και περιμένει την απόφαση της έφεσης που έχει καταθέσει η ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε χθες τον Αμτ Γουάρντα, ο οποίος επέστρεψε ως φιναλίστ στο Κόπα Αφρικα με την Αίγυπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή