«Ναυάγιο» στο Παρίσι για την Μπαρτσελόνα

«Ναυάγιο» στο Παρίσι για την Μπαρτσελόνα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προβολείς άναψαν πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ για τα δύο πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16». Τα βλέμματα στράφηκαν δικαιολογημένα στο Παρίσι, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε «σκόνη και θρύψαλα» την Μπαρτσελόνα, φθάνοντας σε μία επιβλητική νίκη με 4-0! Ενα αποτέλεσμα που ουσιαστικά δίνει στους «Παριζιάνους» από το πρώτο ματς το εισιτήριο της πρόκρισης στον προημιτελικό γύρο της διοργάνωσης. Το σκορ άνοιξε ο Ανχελ Ντι Μαρία στο 18΄, νικώντας τον Τερ Στέγκεν με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πέντε λεπτά πριν από το «φινάλε» του πρώτου ημιχρόνου, με διαγώνιο σουτ ο Ντράξλερ πανηγύρισε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Στο 55΄ ο Ντι Μαρία έκανε το 3-0, αυτή τη φορά με εξαιρετικό σουτ, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Καβάνι στο 72΄. Στο 84΄ η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι με κεφαλιά του Ουμπιτί.

Στη Λισσαβώνα η Μπενφίκα με τον Μήτρογλου στην ενδεκάδα επικράτησε με 1-0 της Ντόρτμουντ, που είχε τον Παπασταθόπουλο στο αρχικό σχήμα. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε ο Ελληνας επιθετικός με προβολή στο 48ο λεπτό. Στο 57΄ η Ντόρτμουντ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ απέτυχε να νικήσει τον Εντερσον.

Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις έχει το αποψινό πρόγραμμα της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις θεαματικές Μπάγερν και Αρσεναλ να συγκρούονται στο Μόναχο και την κάτοχο Ρεάλ να δοκιμάζει το αήττητο σερί της Νάπολι στη Μαδρίτη, σε ζευγάρια όπου το φαβορί είναι οι γηπεδούχοι, που τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλό τους.

Για την Μπάγερν είναι μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το μέτριο φεγγάρι που διάγει η Λονδρέζα αντίπαλός της και να πάρει σκορ ασφαλείας, αν και η Αρσεναλ δεν έχει κακή παράδοση στο Μόναχο.

Οι Βαυαροί αναμένεται να έχουν και τον Τσάμπι Αλόνσο στην αποστολή τους, αφού ο Βάσκος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Θα λείψουν όμως οι τραυματίες Τζερόμ Μπόατενγκ και Φρανκ Ριμπερί. Στην Αρσεναλ ερωτήματα προκάλεσε η επιλογή του Αρσέν Βενγκέρ να προτιμήσει κάτω από τα δοκάρια τον Δαβίδ Οσπίνα από τον πολύ πιο έμπειρο Πετρ Τσεχ.

Στο Σαντιάγο Μπερναμπέου η Ρεάλ θέλει να καθαρίσει από απόψε τη Νάπολι, αλλά ο τεχνικός της Ζινεντίν Ζιντάν δήλωσε χθες πως δεν ρισκάρει τη συμμετοχή τού Γκάρεθ Μπέιλ, που τώρα επιστρέφει από τον τραυματισμό του τον Νοέμβριο.

Απέναντί της η Ρεάλ θα βρει μια Νάπολι που, μόλις στη δεύτερη φορά που μπαίνει στα νοκ-άουτ του θεσμού, προέρχεται από σερί 18 αγώνων χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, ωθώντας τον κ. Ζιντάν να πλέξει το εγκώμιο του ομολόγου του, Μαουρίτσιο Σάρι: «Είναι πολύ καλός προπονητής, οι ομάδες του παίζουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο», είπε.

Μεταξύ των 10.000 φίλων της Νάπολι στο Μπερναμπέου έχει προσκληθεί (από τη Ρεάλ) να είναι και ο θρύλος της ιταλικής ομάδας Ντιέγο Μαραντόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή