Ωρα της αλήθειας για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Ωρα της αλήθειας για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ φορούν απόψε το ευρωπαϊκό τους «κουστούμι» και υποδέχονται την Οσμάνλισπορ και τη Σάλκε σε Καραϊσκάκη και Τούμπα αντίστοιχα, για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, οι δύο έδρες αναμένεται απόψε να είναι γεμάτες. Η πρώτη χρονικά αναμέτρηση γίνεται στο φαληρικό γήπεδο (ώρα έναρξης 20.00), με τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να βρουν λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν από την Κυριακή έως και χθες.

Το τελευταίο αφορά τον Στέφανο Καπίνο, καθώς δεν κατέστη εφικτό να προπονηθεί εξαιτίας ενός οιδήματος στον ορθό μηριαίο. Μάλιστα, αναμένεται να χάσει και το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αφού θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Επιπλέον, τόσο ο Ιντέγε όσο και ο Ελιουνούσι, που αποχώρησαν τραυματίες από το ματς με την ΑΕΛ, έμειναν εκτός αποστολής, όπως και ο τιμωρημένος Ντα Κόστα. Επίσης, για αγωνιστικούς λόγους δεν υπολογίζονται οι Μάριν, Ντε Λα Μπέγια και Καμπιάσο. «Οι νίκες πάντα μας φέρνουν αυτοπεποίθηση. Είναι καλό ότι ερχόμαστε από συνεχόμενες νίκες», τόνισε χθες ο Πάουλο Μπέντο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο Καραϊσκάκη. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναλύσεις αυτές τις νίκες, τι έκανες καλά και να δεις σε τι λάθη υπέπεσες και να τα διορθώσεις. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό σημείο. Τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα είναι καλά, βρισκόμαστε μέσα στο Κύπελλο και στην Ευρώπη περάσαμε από έναν ισορροπημένο όμιλο. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αντίπαλο. Πρέπει να προχωρήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Ρέτσος υπογράμμισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον σύλλογο. Από τη στιγμή που ο αντίπαλός μας βρίσκεται στους “32”, σημαίνει ότι είναι μία σημαντική ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Εχουμε δίπλα μας τους οπαδούς μας και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Σύμφωνα με όσα έχει δοκιμάσει ο Μπέντο στις προπονήσεις, τερματοφύλακας θα είναι ο Λεάλι, στα άκρα της άμυνας θα κινούνται οι Φιγκέιρας και Σισοκό, οι Μποτία και Βιάνα θα είναι τα δύο στόπερ, αμυντικοί μέσοι οι Ρέτσος, Μάρτινς, εξτρέμ οι Ανδρούτσος, Σεμπά, ενώ ο Φορτούνης θα κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Οσκαρ Καρντόσο. Στον πάγκο θα κάθονται οι Χουτεσιώτης, Μπουχαλάκης, Ανσαριφάρντ, Μανθάτης, Νικολάου, Παρέδες και Ρομαό.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στα νοκ άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια ύστερα από τρία χρόνια, υποδεχόμενος στην Τούμπα τη Σάλκε (ώρα έναρξης 22.05), στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, με μοναδικό στόχο να πάρει αποτέλεσμα που θα του δίνει πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Βλάνταν Ιβιτς στο πρώτο σχόλιό του τόνισε χθες πως «η ομάδα είναι πιο έτοιμη από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια κόντρα στον Αγιαξ. Εχουμε έξι μήνες πίσω μας, η ομάδα είναι πιο δεμένη. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με εκείνα τα παιχνίδια».

Ρωτήθηκε πώς θα επιλέξει να παίξει σήμερα η ομάδα του και εξήγησε ότι «για να κερδίσεις ένα παιχνίδι χρειάζεται να παίζεις και ελεύθερα και πειθαρχημένα. Πάντα αυτό ζητάω από τους παίκτες μου. Ποτέ δεν λες σε έναν παίκτη τι κίνηση θα κάνει όταν έχει την μπάλα και τι θα κάνουν αυτοί που δεν έχουν την μπάλα για να τους στηρίξεις. Αυτό δεν το κάνω ποτέ, το θεωρώ λάθος. Η ελευθερία είναι πάνω τους, γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να παίζουν με το μυαλό, να έχουν αντίληψη».

Σε ερώτημα για το αν θα επηρεάσει την ομάδα του η κατάμεστη Τούμπα, καθώς υπάρχει σολντ άουτ, απάντησε: «Είναι θετικό για την ομάδα μου. Ολοι οι παίκτες μου περιμένουν αυτό το παιχνίδι, προετοιμαζόμαστε κι ο κόσμος ξέρουμε ότι θα μας στηρίξει από το πρώτο ώς το τελευταίο λεπτό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να είναι μόνο θετικό για εμάς. Μην ξεχνάμε ότι είναι το πρώτο παιχνίδι και ότι υπάρχει και το δεύτερο παιχνίδι στη Γερμανία. Και στα δύο παιχνίδια θα κριθεί η πρόκριση».

Δηλώσεις έκανε και ο Μάριν Λέοβατς, επισημαίνοντας πως «δεν είναι μόνο το αυριανό παιχνίδι σημαντικό. Εχουμε δύο παιχνίδια, εδώ και στο εξωτερικό. Για να πάρουμε την πρόκριση πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει, να δείξουμε ότι είμαστε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Πιστεύουμε στην πρόκριση, αλλιώς δεν θα είχαμε θέση σε αυτή την ομάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή