Αποχαιρετάει το Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Αποχαιρετάει το Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ προδόθηκε από τα αμυντικά λάθη του, ηττήθηκε με 0-3 από τη Σάλκε στην Τούμπα, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, και ουσιαστικά αποκλείστηκε… Ο Βλάνταν Ιβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε σχήμα 3-5-2, με τους Μαλεζά, Βαρέλα και Κρέσπο στην άμυνα. Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο των κινήσεων, έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 5΄, όταν ο Μυστακίδης από τα αριστερά έβγαλε σέντρα και ο Μάτος πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στο 12΄ ο Μυστακίδης και πάλι βρήκε εξαιρετικά τον Λέοβατς στη μεγάλη περιοχή της Σάλκε, όμως ο Κροάτης δεν κοντρόλαρε σωστά, χάνοντας την ευκαιρία να απειλήσει. Το ίδιο δίδυμο συνεργάστηκε και στο 19΄ αλλά ο Λέοβατς δεν είχε σωστή τοποθέτηση για να σουτάρει όπως ήθελε. Οι Γερμανοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 24΄ με μακρινό σουτ του Κολάζινατς και στο 27΄ άνοιξαν το σκορ. Τους έδωσε η άμυνα του ΠΑΟΚ το δικαίωμα, καθώς οι παίκτες του Ιβιτς δεν κάλυψαν σωστά την περιοχή τους και στην απόκρουση του Γλύκου από κεφαλιά του Νάλντο, ο Μπουργκστάλερ ολομόναχος και πολύ εύκολα πλάσαρε για το 0-1, που ήταν και το σκορ στο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος κύλησε χωρίς να γίνει καμία μεγάλη φάση στις δύο εστίες, αλλά πλέον η Σάλκε ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει χώρους να απειλήσει τον Φέρμαν και έτσι στο 82΄ οι Γερμανοί έφθασαν σε δεύτερο γκολ, το οποίο προήλθε πάλι από αμυντική αδράνεια. Ο Χέβεντες έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μάτος σε ρόλο… παρατηρητή είδε τον Μαξ Μάιερ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου για το 0-2. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 90΄ όταν ο Χούντελααρ, με την άμυνα του ΠΑΟΚ και πάλι απούσα, πήρε το «ριμπάουντ» από φάουλ του Μάιερ και απόκρουση του Γλύκου και έγραψε το τελικό 0-3.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (77΄ Πέδρο Ενρίκε), Μυστακίδης (55΄ Κάμπος), Αθανασιάδης (85΄ Ουάρντα).

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ (46΄ Κέρερ),  Σταμπουλί,  Γκορέτσκα, Μάιερ,  Καλιγκούρι  (78΄ Κονοπλιάνκα),  Μπουργκστάλερ  (84΄ Χούντελααρ).

• Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε στην Τούμπα για να παρακολουθήσει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε. Είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ και τον υποδέχθηκε στο γήπεδο ο Ιβάν Σαββίδης, με τον οποίο είδε μαζί τον αγώνα από τη σουίτα του μεγαλομετόχου του Δικέφαλου.

Στο μεταξύ, επεισόδια έκαναν στο διήμερο της παρουσίας τους στη Θεσσαλονίκη οπαδοί της Σάλκε, προκαλώντας υλικές ζημιές σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός οπαδού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή