Σε Μάντσεστερ και Λεβερκούζεν τα φλας του Τσάμπιονς Λιγκ

Σε Μάντσεστερ και Λεβερκούζεν τα φλας του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή απόψε στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη σπουδαία αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μονακό και τη δοκιμασία της περυσινής φιναλίστ Ατλέτικο Μαδρίτης στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Την επίθεση των Μονεγάσκων έχει σαν πονοκέφαλο ο Καταλανός τεχνικός της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, λέγοντας χθες «είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το πόσο δυνατοί είναι. Οι ακραίοι αμυντικοί είναι σαν εξτρέμ, οι εξτρέμ παίζουν σαν μεσοεπιθετικοί και οι δύο επιθετικοί είναι πολεμιστές, φονιάδες μέσα στην περιοχή» είπε αναφερόμενους στους Ραδαμέλ Φαλκάο και Κιλιάν Μπαπέ. Επιπλέον, από την άμυνα των Αγγλων θα απουσιάσει τελικά ο τραυματίας Βενσάν Κομπανί.

Ωστόσο, η κορυφαία επίθεση των πέντε μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, η Μονακό (με 76 γκολ στο πρωτάθλημα) κόλλησε την Παρασκευή στο πρωτάθλημα (1-1 στην έδρα της Μπαστιά), ίσως γιατί είχε κατά νουν τη μάχη στο «Ιτιχαντ Στέιντιουμ» απόψε. Δεν αποκλείεται να ήταν ο ίδιος παράγοντας πίσω από τη λευκή ισοπαλία της Σίτι με τη δεύτερης κατηγορίας Χάντερσφιλντ στο Κύπελλο Αγγλίας το Σάββατο, καθώς ο κ. Γκουαρδιόλα έχει θέσει σαφή προτεραιότητα το Τσάμπιονς Λιγκ για την αγγλική ομάδα. Ετσι, ξεκούρασε τον Γιάγια Τουρέ για να έχει τον 33χρονο μέσο φρέσκο απόψε.

Παίκτης-κλειδί για τη Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ αναμένεται να είναι ο 22χρονος επιτελικός μέσος Μπερνάρντο Σίλβα, τον οποίο ο συμπαίκτης του, Ζοάο Μουτίνιο, αποκαλεί «Μεσιζίνιο», δηλαδή μικρό Μέσι.

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η μονομαχία της Λεβερκούζεν με την Ατλέτικο, αφού και οι δύο ομάδες δείχνουν να είναι σε σχετική φόρμα τον τελευταίο καιρό, με τις «ασπιρίνες» να μοιράζουν «τριάρες» σε Αϊντραχτ και Αουγκσμπουργκ (με τέσσερα τέρματα του «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες) και τους «κολτσονέρος» να σκοράρουν επτά γκολ σε μια εβδομάδα επί των Θέλτα και Χιχόν. Πρόκληση για την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε είναι το αήττητο εντός έδρας σερί της Λεβερκούζεν που έχει φτάσει τους δέκα ευρωπαϊκούς αγώνες.

• Τελικά, δεν αποφεύγουν Νεϊμάρ και Μπαρτσελόνα να περάσουν από δίκη για διαφθορά και φοροδιαφυγή σχετικά με τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου στους «μπλαουγκράνα» από τη Σάντος. Η αίτηση αθώωσης απορρίφθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή