Τσάμπιονς Λιγκ: Δεκατέσσερα γκολ σε δύο αγώνες!

Τσάμπιονς Λιγκ: Δεκατέσσερα γκολ σε δύο αγώνες!

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ωραιότερο παιχνίδι της ιστορίας των νοκ άουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ διεξήθχη χθες στην Αγγλία. Μάντσεστερ Σίτι και Μονακό χάρισαν έναν αγώνα–αποθέωση του αθλήματος και το τελικό 5-3 (!) αποζημίωσε όποιον αποφάσισε να περάσει το βράδυ της Τρίτης βλέποντας ποδόσφαιρο. Ανατροπές, ένταση, πάθος, υπέροχες ποδοσφαιρικές προσπάθειες, μαγική ατμόσφαιρα στο Ετιχαντ Στέιντιουμ και σπάνιο θέαμα σε έναν αγώνα πραγματική διαφήμιση για το σπορ. Η ποιότητα των μεγάλων ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές εμπνεύσεις τους, πρόσφερε ένα καθηλωτικό 90λεπτο. Η διακύμανση τα λέει όλα: 1-0 Στέρλινγκ, 1-1 Φαλκάο, 1-2 Εμπαπέ, 2-2 Αγκουέρο, 2-3 Φαλκάο, 3-3 Αγκουέρο, 4-3 Στόουνς, 5-3 Σανέ. Ο Φαλκάο νικήθηκε από τον Καμπαγιέρο σε πέναλτι που εκτέλεσε όσο το σκορ ήταν στο 2-2, ενώ η Σίτι πέτυχε τα 3 τελευταία της γκολ σε 11 λεπτά (από το 71΄ ώς το 82΄) με σημαντική ευθύνη του Ζαρντίμ, που άφησε τους Μονεγάσκους να παρασυρθούν στον ρυθμό των γηπεδούχων…

Ο άλλος αγώνας, μεταξύ της Λεβερκούζεν και της Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν επίσης εντυπωσιακός, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης ουσιαστικά βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά, νικώντας εκτός έδρας με 2-4. Σαούλ, Γκριζμάν, Γκαμεϊρό και Τόρες σκόραραν για τους Ισπανούς, ενώ για τη Λεβερκούζεν πέτυχαν γκολ ο Μπελαραμπί και ο Σάβιτς με αυτογκόλ.

Η Πόρτο φιλοξενεί τη Γιουβέντους και η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλη αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ στο… επιδόρπιο της πρώτης αγωνιστικής στη φάση των «16» του θεσμού.

Η μάχη Πόρτο – Γιούβε έχει χαρακτηριστεί η αναμέτρηση των δύο θρύλων των γκολπόστ, αφού τα γάντια στην πορτογαλική ομάδα θα φοράει ο 35χρονος (Ισπανός) Ικερ Κασίγιας και στην ιταλική ο 39χρονος Τζανλουίτζι Μπουφόν, με 167 συμμετοχές ο καθένας με την εθνική του ομάδα. Αμφότεροι θα έχουν πολλή δουλειά απόψε, αφού η επίθεση των γηπεδούχων με τους Αντρέ Σίλβα και Τικίνιο θα παλέψει για ένα καλό σκορ.

Οσο για τη Λέστερ, στόχο στην Ανδαλουσία απόψε έχει να αποφύγει την ήττα, σύμφωνα με τον τερματοφύλακά της, Ρον-Ρόμπερτ Τσίλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή