«Δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε» λένε στον ΠΑΟΚ

«Δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε» λένε στον ΠΑΟΚ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν το 0-3 της Τούμπας έχει σφραγίσει ερμητικά κάθε χαραμάδα ελπίδας για πρόκριση στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ; Με σύνθημα το «Νever give up» (ποτέ μην παραδίδεσαι) που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο Γκελζενκίχερν της Γερμανίας για να τιμήσει απόψε (19.00, Cosmote TV) τα όπλα του και να διεκδικήσει απέναντι στη Σάλκε τις απειροελάχιστες ελπίδες που του αφήνει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ή έστω να αποχαιρετήσει την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι, όπως έκανε πέρυσι, νικώντας στο γειτονικό Βετσφάλεν την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η αποστολή του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω της απουσίας πολλών βασικών του παικτών, το κίνητρο όμως είναι ισχυρό και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από την παρουσία 4.000 Ελλήνων στις εξέδρες της «Φέλτινς Αρένα», που τον ακολούθησαν έως εκεί παρά τη βαριά ήττα στην Τούμπα.

«Χάσαμε όπως χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι, υπάρχει όμως και το δεύτερο. Εχουμε το κίνητρο να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να νικήσουμε» ήταν ο στόχος που έθεσε ο Βλάνταν Ιβιτς, με τον Στέλιο Μαλεζά να εκπροσωπεί τους συμπαίκτες του και να τον επιβεβαιώνει: «Δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε και να κάνουμε διακοπές. Θέλουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, γιατί όχι και τη νίκη». Ο προπονητής του ΠΑΟΚ παραδέχθηκε τις δυσκολίες, με πρώτη τα απόνερα του 0-3 στο ηθικό των παικτών του: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο να τους ανεβάσεις την ψυχολογία μετά το 0-3. Στο πρωτάθλημα σπάνια βλέπουμε τέτοια γήπεδα και τόσο κόσμο. Αυτό τους δίνει κίνητρο να είναι συγκεντρωμένοι και να διορθώσουν κάποια λάθη τους».

Ο Ιβιτς εκτιμά πως το 0-3 της Τούμπας ήταν πλασματικό και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων: «Τα δύο γκολ ήρθαν από στημένα, από το πουθενά. Ολα μπορούν να γίνουν, πολλές φορές χρειάζεται και λίγη τύχη. Η Σάλκε είχε την τύχη με το μέρος της στην Τούμπα. Χωρίς μια ευκαιρία προηγήθηκε και έφτασε στο 0-1. Εμείς είχαμε ευκαιρίες, δεν βάλαμε γκολ και άλλαξε το παιχνίδι. Τα άλλα δύο γκολ ήρθαν προς το τέλος». Οι απουσίες είναι πολλές, κυρίως στην άμυνα. Οι Βαρέλα, Μάτος και Λέοβατς είναι τιμωρημένοι, οι Πρίγιοβιτς, Κάτσε δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ εκτός παραμένει και ο τραυματίας Κάνιας. «Σ’ ένα από τα πιο δυνατά ματς που έχουμε δώσει, θα παίξουμε χωρίς τα δύο βασικά ακραία μπακ. Εχουμε κι άλλους παίκτες και σίγουρα θα είναι ένα καλό τεστ για να δείξουν ότι μπορούμε να τους υπολογίζουμε. Πιστεύω σ’ αυτούς και πιστεύω ότι αύριο θα δείξουν το καλό τους πρόσωπο» είναι η σχετική τοποθέτηση του Ιβιτς, φανερά απρόθυμου να αναζητήσει άλλοθι και δικαιολογίες.

Χαμηλούς τόνους κράτησε και ο Μάρκους Βάιντσιρλ. «Σε έξι μέρες έχουμε τρία παιχνίδια και σκέφτομαι να αλλάξουμε πέντε με έξι παίκτες. Θα χρησιμοποιήσω, όμως, τους καλύτερους δυνατούς. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας ισχυρός αντίπαλος, δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Εχουμε μια βάση, πρέπει να παίξουμε άλλα 90 λεπτά, απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται με δύο συστήματα. Μπορεί να δεχθούμε πρώτοι γκολ, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Και με τη Νυρεμβέργη ήμασταν μπροστά 3-0, αλλά το ματς έγινε 3-2 γρήγορα», τόνισε από την πλευρά του ο τεχνικός της Σάλκε. Στις εξέδρες της «Φέλτινς Αρένα» θα είναι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίκαελ Σκίμπε, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιάννη Δρόσο, όπως και τον υπεύθυνο των κλιμακίων της Εθνικής, Ζήση Βρύζα. Σήμερα (19.00) γίνονται και οι αγώνες Σεντ Ετιέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-3) και Φενέρμπαχτσε-Κρασνοντάρ (0-1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή