Η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό κλειστού

Η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό κλειστού

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή τεσσάρων αθλητών μας αρχίζουν σήμερα στο Βελιγράδι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου ανδρών και γυναικών. Το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην προσπάθεια του Κώστα Φιλιππίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Ο πρωταθλητής μας βρίσκεται σε καλή αγωνιστική περίοδο, έχει κάνει σταθερά άλματα και ένα μετάλλιο είναι μέσα στις δυνατότητές του. Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος ο νεαρός Εμμανουήλ Καραλής, ενώ η Βούλα Παπαχρήστου θα αγωνιστεί στον προκριματικό του τριπλούν. Οι ελληνικές συμμετοχές της ημέρας ολοκληρώνονται με την Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60μ. εμπ. Στα διοργάνωση θα πάρουν μέρος 567 αθλητές και αθλήτριες από 49 χώρες.

Ο Κώστας Φιλιππίδης έχει υπερβεί αυτή τη χρονιά τα 5,73 και διανύει μία από τις πιο σταθερές περιόδους της καριέρας του και έχει περάσει πέντε φορές πάνω από τα 5,70 μ. Δίπλα του θα είναι και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος είναι από τους νεαρότερους άλτες που έχουν αγωνιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκό ανδρών. Στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα πέρασε πάνω από τα 5,70 μ. Τα ύψη του τελικού: 5,35 μ. 5,50 μ., 5,60 μ., 5,70, 5,75 μ. και έπειτα θα συνεχιστούν ανά πέντε πόντους.

Την αρχή από ελληνικής πλευράς θα κάνει η Βούλα Παπαχρήστου στον προκριματικό του τριπλούν. Η τριταθλήτρια κόσμου του 2016 χρειάζεται ένα άλμα πάνω από τα 14,05 για να προκριθεί στον σαββατιάτικο τελικό. Η καλύτερη φετινή της επίδοση είναι τα 14,19 μ., κάτι που της δίνει το δικαίωμα να θεωρείται ανάμεσα στα φαβορί για ένα μετάλλιο. Στον προκριματικό θα πάρουν μέρος 18 αθλήτριες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τα οκτώ «εισιτήρια» της πρόκρισης.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα τρέξει στην τέταρτη προκριματική σειρά των 60 μ. εμπ. Η αθλήτρια έχει τρέξει εφέτος την απόσταση σε 8.04, χρόνος ικανοποιητικός για να της δώσει την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Στο αυριανό πρόγραμμα (Σάββατο) ξεχωρίζει ο τελικός του επί κοντώ των γυναικών. Η Κατερίνα Στεφανίδη ταξίδεψε στο Βελιγράδι με στόχο όχι μόνο το χρυσό μετάλλιο, αλλά και το ρεκόρ αγώνων. «Πρώτα από όλα με ενδιαφέρει το βάθρο και ύστερα θα διεκδικήσω το ρεκόρ της Ισινμπάγεβα (4.90). H αλήθεια, βέβαια, είναι ότι όταν μένω μόνη στον αγώνα και δεν έχω πίεση δεν λειτουργώ και τόσο καλά. Μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το μετάλλιο στο παγκόσμιο του καλοκαιριού», υπογράμμισε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο. Η αθλήτρια έχει υπερβεί εφέτος τα 4,82 και διαθέτει την κορυφαία επίδοση. Στον τελικό του επί κοντώ (19.05) θα πάρουν μέρος 13 αθλήτριες.

Στα 60 μ. γυναικών θα πάρει μέρος η Ραφαέλα Σπανουδάκη και στους προκριματικούς της σφαιροβολίας ο Μιχάλης Σταματόγιαννης. Ο έμπειρος σφαιροβόλος για να προκριθεί στον τελικό θα χρειαστεί μία βολή πάνω από 20,50 μ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή