Ευρωπαϊκή πρόκληση για την Κορακάκη

Ευρωπαϊκή πρόκληση για την Κορακάκη

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας γαλαξίας από αστέρια της σκοποβολής θα βρεθεί από τις 6 έως τις 12 Μαρτίου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, όπου θα διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αεροβόλων όπλων, για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ανάμεσά τους θα είναι και η… εθνική Κορακάκη. Ο Τάσος Κορακάκης, υπερήφανος τόσο ως προπονητής όσο και ως πατέρας, θα συνοδέψει, για πρώτη φορά, την Αννα και τον Διονύση στην κορυφαία διοργάνωση σκοποβολής της Γηραιάς Ηπείρου. Από το επαρχιακό σκοπευτήριο της Δράμας οι αθλητές μας θα βρεθούν στις όχθες του ποταμού Ντράβα σε έναν αγώνα με πολλές απαιτήσεις.

Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Μάριμπορ θα πάρουν μέρος 571 αθλητές και αθλήτριες. Την αρχή για τα ελληνικά χρώματα θα κάνει ο Διονύσης (9/3), ενώ η Αννα θα αγωνιστεί στις 11 Μαρτίου, στο όπλο που αναδείχθηκε χάλκινη ολυμπιονίκης (10 μ. αεροβόλο πιστόλι).

Ο αγώνας της Αννας δεν αναμένεται εύκολος. Εκτός από την πρωταθλήτριά μας ξεχωρίζουν η χρυσή ολυμπιονίκης του 2004 και χάλκινη το 2012 Ολένα Κόστεβιτς (Ουκρανία), η ασημένια του 2012 Σελίν Κοπερβίλντ (Γαλλία), η ασημένια του 2016 Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία), η πρωταθλήτρια κόσμου του 2010 Ζοράνα Αρούνοβιτς (Σερβία), καθώς και άλλες αθλήτριες με διεθνείς διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Πρόκειται για αθλήτριες που είναι ισάξιες. Εχουν τις ίδιες πιθανότητες για να βρεθούν στην πρώτη θέση του βάθρου. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα διαχειριστεί κάθε αθλήτρια το άγχος την ώρα του αγώνα», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Τάσος Κορακάκης.

Οι διακρίσεις που έφερε η Αννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχουν ανεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών των φιλάθλων. Η ίδια, όμως, δεν έχει επηρεαστεί από αυτό. Συνεχίζει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, ενώ τους τελευταίους μήνες αφιέρωσε τον περισσότερο από τον χρόνο της στις σπουδές της. Πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στο προπονητήριο και άρχισε την προετοιμασία για τη διοργάνωση της Σλοβενίας. «Τις τελευταίες ημέρες έχει πολύ καλές επιδόσεις, αλλά οι αγώνες είναι σε μία εβδομάδα. Η συμπεριφορά της δεν έχει αλλάξει μετά τους Ολυμπιακούς. Δεν έχει να αποδείξει κάτι για να αγχώνεται. Υπάρχει μόνο το άγχος τον αγώνων, αυτό που υπήρχε πάντα», τόνισε ο κ. Κορακάκης.

Στο σκοπευτήριο της Δράμας ο έμπειρος προπονητής τώρα πρέπει να προετοιμάσει δύο αθλητές. Ποιες όμως είναι οι πιο δύσκολες στιγμές του διπλού ρόλου του; «Τα παιδιά πρέπει να παραμένουν ήρεμα και να αυτοσυγκεντρώνονται σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο. Η Αννα είχε λίγο χρόνο για προετοιμασία. Η τεχνική υπάρχει, αλλά χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση. Τώρα οι προπονήσεις έχουν δυσκολέψει γιατί πρέπει να τους προσέχω και τους δύο. Ο μικρός προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα της ψυχολογίας. Είναι λίγο πιεσμένος γιατί πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διοργάνωσή του. Πιστεύω ότι θα το παλέψει».

Ο 18χρονος Διονύσης Κορακάκης μέχρι πριν από έξι μήνες πανηγύριζε τις επιτυχίες της αδελφής του. Τώρα θα βρεθεί μαζί της σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τους τελευταίους μήνες έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του και όλα δείχνουν ότι η οικογένεια διέθετε και δεύτερο ταλέντο. «Θα αγωνιστούν όλοι οι κορυφαίοι της Ευρώπης. Κάποιους από αυτούς θα τους αντιμετωπίσω και στο παγκόσμιο νέων που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι. Οπότε το ευρωπαϊκό θα αποτελέσει για εμένα και ένα καλό τεστ. Σιγά σιγά ανεβαίνω και θα δω πώς θα μπορέσω να διαχειριστώ την πίεση σε έναν αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις μου στις προπονήσεις και μένει αυτό να βγει και στον αγώνα», δήλωσε στην «Κ» ο νεαρός σκοπευτής.

Τα δύο ολυμπιακά μετάλλια (χρυσό και χάλκινο), έξι μήνες μετά, δεν έχουν φέρει καμιά αλλαγή στον τρόπο προετοιμασίας της αθλήτριας. Η μόνη αλλαγή ήρθε από τον τρόπο που αντιμετώπιζε ο Βενιαμίν της οικογένειας, ο Διονύσης, το άθλημα. Μετά τις επιτυχίες της αδελφής του αφοσιώθηκε περισσότερο στις προπονήσεις διότι είδε ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Και, ήδη, γεύεται τους πρώτους καρπούς των κόπων του. «Εχει αλλάξει στη σκέψη και στον τρόπο που συγκεντρώνεται. Το θέμα είναι να μπορέσει να διαχειριστεί το άγχος των αγώνων», μας λέει ο Τάσος Κορακάκης και, αναφερόμενος στις συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών του, πρόσθεσε με πικρία: «Δουλεύουμε στον σκοπευτικό σύλλογο της Δράμας. Δεν άλλαξε τίποτα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξει και καμιά αλλαγή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή