ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σούπερ Λίγκα: Αυξάνονται τα έσοδα της ΑΕΚ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα

soyper-ligka-ayxanontai-ta-esoda-tis-aek-apo-ta-tileoptika-dikaiomata-2178189

Την αύξηση των εσόδων της ΑΕΚ από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Σούπερ Λίγκα. Η ΑΕΚ έπαιρνε χρήματα που αντιστοιχούσαν στις ομάδες που ανεβαίνουν στην κατηγορία, ενώ πλέον θα παίρνει χρήματα, που υπολογίζονται κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, με βάση την εμπορικότητά της.

Τα θέματα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και της αναδιανομής των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, μετατέθηκαν για το ΔΣ της 23ης Μαρτίου.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η συζήτηση επί των θεμάτων 1,2,3 της Ημερήσιας Διάταξης συνεχιστεί την Πέμπτη 23/3/2017.

2/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. ώστε να επανέλθει η ΠΑΕ ΑΕΚ στην προ του υποβιβασμού της εμπορική αξία για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

3/ Σε συνέχεια πρότασης του Εκπροσώπου της ΕΠΟ κ. Ζ. Βρύζα, επιτροπή της Super League θα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις με ΕΠΟ-FIFA-UEFA σχετικά με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και τη συμμετοχή της Super League στη Γ.Σ. και Ε.Ε. της ΕΠΟ.

4/ Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Super League, όπως σε συνεργασία με την Price Waterhouse Coopers προβούν στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογγισμό των δαπανών της Super League.

5/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Κανονισμός Μετακινήσεων Διαιτητών.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, για τροποποιήσεις άρθρων του Καταστατικού.

7/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, προκειμένου το ΕΣΚΑΝ να διατηρεί τα δείγματα ελέγχων doping για χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τους κανονισμούς της WADA.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League σε πλήρη απαρτία ομόφωνα καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση πανό με εμετικό περιεχόμενο, στον αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ, το οποίο προσέβαλλε βάναυσα τη μνήμη της μητέρας του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ι. Σαββίδη.