«Χρυσό» άλμα για την Κ. Στεφανίδη

«Χρυσό» άλμα για την Κ. Στεφανίδη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία έγραψε η Κατερίνα Στεφανίδη και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή της. Πέρασε πάνω από τα 4,85 και προσπάθησε να κάνει και ρεκόρ αγώνων, αλλά δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4,91. Νωρίτερα, η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν με άλμα στα 14,24. Η χώρα μας έφτασε τα 29 μετάλλια στην ιστορία του θεσμού.

Στο επί κοντώ διεξήχθη ένας από τους ωραιότερους τελικούς σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Πρωταγωνίστριες ήταν  τακτική. Η μάχη για το χρυσό έγινε ανάμεσα στην Ολυμπιονίκη μας και στη Γερμανίδα Λίζα Ρουζίχ. Η Γερμανίδα πέρασε με την πρώτη όλα τα ύψη μέχρι τα 4,75 ενώ          Κατερίνα είχε αποτυχημένη στα 4,55. Ετσι, άφησε τα 4,70 και τα 4,75 και πέρασε με την πρώτη τα 4,80 αναγκάζοντας τη Γερμανίδα να μην επιχειρήσει για δεύτερη φορά στα 4,80 και να πάει στα 4,85 όπου είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με την πρώτη και τα 4,85 και είχε αποτυχημένες στα 4,91. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σουηδέζα Ανγκέλικα Μπένγκτσον με 4,55.

Η Βούλα Παπαχρήστου και στο Βελιγράδι έδειξε ότι είναι αθλήτρια μεγάλων αγώνων. Είχε σταθερά άλματα, όλα πάνω από τα 14 μέτρα. Στην πρώτη της προσπάθεια έκανε 14,04 μ., στη δεύτερη 14.20, στην Τρίτη έφτασε τα 14.24μ. και έκανε το τελευταίο της έγκυρο άλμα στα 14.17μ. ενώ τα επόμενα δύο ήταν άκυρα. Η Γερμανίδα Κριστίν Γκιέρις κατέκτησε το χρυσό με 14,37 μ. και το ασημένιο η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ανοιχτού Πατρίτσια Μαμόνα, που έφτασε στα 14,32 μέτρα.

Στο πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας συμμετείχαν ο Μιχάλης Σταματόγιαννης και η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας είχε καλύτερη βολή στα 18,83 μ., επίδοση δεν ήταν αρκετή για να προκριθεί στον τελικό και έμεινε στην 22η θέση. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στον ημιτελικό των 60 μ. διότι έκανε άκυρη εκκίνηση και αποκλείστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή