«Ανοίγουν» ιστιοπλοϊκά πανιά πέντε Ολυμπιονίκες άλλων αθλημάτων

«Ανοίγουν» ιστιοπλοϊκά πανιά πέντε Ολυμπιονίκες άλλων αθλημάτων

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν κερδίσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Για κάποιους από αυτούς ο παράγοντας χρόνος έγινε αιτία για να κρεμάσουν τα παπούτσια του πρωταθλητισμού. Ο αθλητισμός όμως κυλάει στο… αίμα τους και τους λείπει ο ανταγωνισμός και η διεκδίκηση της νίκης. Ετσι, κάποιοι από τους Ελληνες Ολυμπιονίκες ξεκίνησαν μαθήματα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, ενός αθλήματος χωρίς ηλικιακά όρια. Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της σχολής του.

Οι πρώτοι… μαθητές που βρέθηκαν στα θρανία και στο σκάφος ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης Ιωάννης Μελισσανίδης, η ασημένια Ολυμπιονίκης του στίβου Νίκη Μπακογιάννη, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Δημήτρης Μούγιος και οι εν ενεργεία κωπηλάτες Παναγιώτης Μαγδανής (6ος στο Ρίο) και Διονύσης Αγγελόπουλος (8ος στο Ρίο).

«Οτιδήποτε έχει σχέση με κάτι που δεν γνωρίζω με εξιτάρει να το ανακαλύψω και να μάθω. Και η ιστιοπλοΐα είναι ένα άγνωστο άθλημα για εμένα», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος παρακολούθησε το πρώτο μάθημα θεωρίας. Από το στίβο της στεριάς η Νίκη Μπακογιάννη βρέθηκε στο στίβο της θάλασσας: «Δεν έχει καμιά σχέση με τα αθλήματα που έχω ασχοληθεί. Μου αρέσει η επαφή με τη φύση και ιδιαίτερα με τη θάλασσα. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΠΟΙΑΘ κ. Μαραγκουδάκη για την πρωτοβουλία γιατί, χάρη σε αυτή, πολλοί αθλητές θα μπορέσουν να μάθουν ιστιοπλοΐα».

Σε γνώριμα… νερά βρέθηκε ο Δημήτρης Μούγιος. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Πεκίνου θέλει να συνεχίσει την αθλητική καριέρα του στην θάλασσα: «Είμαι ενθουσιασμένος που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ, αρχικά, στο Sailing Marathon, ενώ τώρα θα εμπλουτίσω τις γνώσεις μου μέσα από τη σχολή του ΠΟΙΑΘ. Τελειώνοντας τον πρώτο κύκλο μαθημάτων, θα παρακολουθήσω σίγουρα τη σχολή για προχωρημένους και γιατί όχι το αγωνιστικό τμήμα. Η ζωή μου από μικρό παιδί είναι η θάλασσα. Την έχω υπηρετήσει όχι μόνο από τον στίβο της κωπηλασίας και από το επάγγελμά μου (αξιωματικός του ΠΝ), αλλά και με το πάθος μου για τα θαλάσσια αθλήματα. Είμαι φανατικός λάτρης της ιστιοσανίδας. Θέλω να αγωνιστώ στον ιστορικό αγώνα του «Ράλλυ Αιγαίου» και να υπερασπιστώ τον τίτλο που κατέκτησα στο Sailing Marathon. Όνειρό μου είναι να διακριθώ, όπως και το ίνδαλμά μου ο Rob Wabbell, από τη Νέα Ζηλανδία, και στα δύο αθλήματα. Ο Ρομπ κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία και έχει τρεις συμμετοχές σε «Americas Cup» με τη Ν. Ζηλανδία.

Νέους ορίζοντες άνοιξαν τα μαθήματα και στον Διονύση Αγγελόπουλο: «Επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία, τα περισσότερα από αυτά που μας έλεγε ο εκπαιδευτής τα άκουγα για πρώτη φορά. Ο εκπαιδευτής, όμως, ήταν εκπληκτικός. Αυτά τα μαθήματα αποτελούν μία καλή ευκαιρία για να μάθω ακόμη ένα άθλημα του υγρού στίβου. Ευχαριστώ τον ΠΟΙΑΘ για την ευκαιρία που μας έδωσε».

Τα μαθήματα (θεωρητικά και εξάσκηση στη θάλασσα) θα διαρκέσουν δύο μήνες. Η συνεργασία του ΠΟΙΑΘ και του ΣΕΟ θα συνεχιστεί και στα επόμενα τμήματα της σχολής ώστε όσοι Ολυμπιονίκες επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο και να μπορούν να παίρνουν μέρος σε αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. «Ως πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΠΟΙΑΘ για την ευκαιρία που δίνει στα μέλη μας να ασχοληθούν και με ένα άλλο άθλημα. Εχω κάνει ιστιοπλοΐα και πρόκειται πραγματικά για ένα μαγευτικό σπορ. Τα επόμενα τμήματα θα τα παρακολουθήσουν και άλλοι Ολυμπιονίκες και πιστεύω ότι θα βρεθώ και εγώ ανάμεσα σε αυτούς», μας είπε η Βούλα Κοζομπόλη.    

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή