Τέλος και ο Μπέντο από τον Ολυμπιακό

Τέλος και ο Μπέντο από τον Ολυμπιακό

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί από χθες ο Πάουλο Μπέντο, με τον προπονητή της ομάδας νέων των «ερυθρόλευκων», Βασίλη Βούζα, να αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού τεχνικού. Δίπλα του θα είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα με τον Τάσο Πάντο, αλλά και ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης, όπως και ο γυμναστής τερματοφυλάκων, Αλέκος Ράντος.

Η διοίκηση των «Πειραιωτών» αποφάσισε να δείξει την πόρτα εξόδου στον Μπέντο μετά τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Οταν μια ομάδα χάνει δύο-τρεις από τους πολύ σημαντικούς πρωταγωνιστές της, όπως είναι ο Μιλιβόγεβιτς, ο Ιντέγε, ο Ομάρ, τότε σταματά να είναι η ίδια ομάδα. Αλλη ομάδα ήμασταν έως τα τέλη Ιανουαρίου, τα μέσα Φεβρουαρίου και είμαστε μία άλλη αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι κάτι που το σχολιάσαμε όταν συνέβαινε. Οτι κανένας οργανισμός όταν χάνει δύο ή τρία από τα πλέον σημαντικά στελέχη του, δεν συνεχίζει να είναι ο ίδιος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι πιο δυνατός απ’ ό,τι ήταν όταν τους είχε», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Μία τοποθέτηση η οποία έσπασε το «γυαλί» στις σχέσεις του με τους ιθύνοντες των «Πειραιωτών». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της απομάκρυνσής του, ο παροπλισμένος από τον Μπέντο, Τσόρι Ντομίνγκεζ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγινε «ασπίδα» για τους συμπαίκτες του. «Προς μεγάλη μου έκπληξη έμαθα τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ομολογώ ότι περίμενα από εκείνον να προσπαθήσει να κρατήσει την ομάδα ενωμένη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπως έκανε την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Στην περίπτωσή του, ήθελε να ψάξει αλλού δικαιολογίες και έβγαλε στη φόρα τον πραγματικό του χαρακτήρα. Δηλαδή, έβαλε τον εαυτό του πάνω από το καλό του συνόλου, όπως και αρκετές φορές έως τώρα. Προσωπικά εδώ και καιρό μου έχει κάνει κακό η περιθωριοποίηση, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω άλλη αντίδραση από την υπομονή γιατί αγαπώ αυτόν τον σύλλογο και πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλους εμάς. Και πράγματι ο κόσμος του, αυτός ο μεγάλος λαός, δεν αξίζει διαφορετική αντιμετώπιση! Ο κόσμος του Ολυμπιακού αξίζει πολύ καλύτερα πράγματα».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Μπέντο αρνήθηκε να αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές! Πλέον, άπαντες στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» θέλουν στα 24ωρα που απομένουν να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει του πρώτου ματς με την Μπεσίκτας, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη. Η διεκδίκηση του εισιτηρίου που οδηγεί στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Και έπειτα η επιστροφή στις νίκες, στον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με την Ατρόμητο, είναι επιτακτική ανάγκη, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες από ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά το 1996. Παράλληλα, οι ιθύνοντές του βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή –πιθανότατα στην αγορά του εξωτερικού– καθώς, όπως έχουν ξεκαθαρίσει, ο Βασίλης Βούζας είναι υπηρεσιακός τεχνικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή