Εκλεισε στους 6 βαθμούς τη διαφορά ο Πανιώνιος

Εκλεισε στους 6 βαθμούς τη διαφορά ο Πανιώνιος

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βαθμός της ισοπαλίας (1-1) στο ντέρμπι της Νέας Σμύρνης διατήρησε τον Πανιώνιο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους έξι βαθμούς, αλλά δεν άλλαξε τη θέση της ΑΕΚ, που παρέμεινε εκτός της πρώτης πεντάδας και με δύο βαθμούς, πίσω από την Ξάνθη. Γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα γκολ στα δύο ημίχρονα, με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο, να έχει κατοχή της μπάλας και να σκοράρει με το πρώτο γκολ του Αραούχο στο πρωτάθλημα, ύστερα από ασίστ του Μάνταλου, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε λάθος της «κυανέρυθρης» άμυνας.

Ο Πανιώνιος έπαιξε με περίσσιο άγχος στο πρώτο ημίχρονο, είχε πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και παρά το ψυχολογικό πλεονέκτημα που είχε από την ιστορική, εκτός έδρας νίκη του στο «Γ. Καραϊσκάκης», δεν έπαιξε με την ανάλογη αυτοπεποίθηση, μέχρι την έναρξη του β΄ ημιχρόνου. Οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρουσιάστηκαν σαφώς πιο δυναμικοί και αποφασιστικοί, κέρδισαν τις περισσότερες «μονομαχίες» στον χώρο του κέντρου και απέναντι στην ΑΕΚ που παρουσίασε προβλήματα στην άμυνα και οπισθοχώρησε αισθητά, όπως συνηθίζει στα εκτός έδρας παιχνίδια της, δημιούργησαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ανατροπή, μετά την ισοφάριση, με την κεφαλιά του Μασούρα και τη σέντρα ακριβείας του Βλάχου.

Στο 72΄, ο Γεσίλ κινήθηκε έξω από την περιοχή και πάσαρε στον Μπεν, ο οποίος έκανε και το πλασέ, αλλά ο Μπάρκας είχε αντίληψη της φάσης και με επιτυχημένη έξοδο του έκλεισε τον δρόμο. Στο 87΄, ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Ο Γεσίλ έκανε ντρίμπλα από αριστερά στον Κολοβέτσιο, μετά το γύρισμα στον Ταπόκο, αυτός έκανε το σουτ από θέση βολής, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε. Η ΑΕΚ είχε ευκαιρία από τη λανθασμένη απομάκρυνση του Οικονόμου προς τον Γιαννιώτη, αλλά ο Μάνταλος απέτυχε να σουτάρει εύστοχα.

ΠANIΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (79΄ Ταπόκο), Μασούντ, Φούντας (44΄ Γεσίλ), Μπεν (90΄ Γκιοατά).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (83΄ Πέκχαρτ), Χριστοδουλόπουλος (67΄ Αλμέιδα), Μάνταλος, Αραούχο (79΄ Μπακασέτας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή