Οσα δεν φτάνει η αλεπού

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βασίλης Βούζας έγινε ο τέταρτος προπονητής του Ολυμπιακού την ίδια περίοδο. Ετσι επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος των ομαδικών αθλημάτων, στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, πως όταν δεν πάει καλά η ομάδα, απολύεται ο τεχνικός της ηγέτης.

Και όσο  κι αν αυτό να φαντάζει παράλογο στους σκεπτόμενους οπαδούς, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Γιατί τι μπορεί να γίνει ώστε να απαλλαγεί η διοίκηση κάθε ΠΑΕ από τις ευθύνες της.

Να παραδεχθεί το αφεντικό πως οι δικές του επιλογές ήταν λανθασμένες, για τον πάγκο ή τους παίκτες, ξεπερνάει τη φαντασία. Αλλά κι αν εμμέσως το έκανε, το «πάρε – δώσε» τελείωσε και δεν μπορούν να διορθωθούν τα λάθη.

Επομένως η απόλυση του Πάολο Μπέντο είχε δρομολογηθεί. Πιθανότατα να παρέμενε… στο συρτάρι εάν δεν ερχόταν το 2-0 στην Τούμπα. Με το σφύριγμα του Κύζα, ήξερε και ίδιος πως είχε τελειώσει. Γι’ αυτό και είπε τη μισή αλήθεια, για τις εμφανίσεις της ομάδας του και τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.

Οσο για την άλλη μισή, θα πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Με το ίδιο, ψυχρό και σκληρό ύφος που δεν αποχωρίστηκε ποτέ όσο παρέμενε στη χώρα μας. Κάτι που θα μπορούσα να ξεπεράσω, εάν σήκωνε το ανάστημά του, όταν το αφεντικό του πουλούσε τον έναν παίκτη μετά τον άλλον…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή