«Καίγονται» όλοι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κομβική αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο για την υπόθεση του τίτλου αλλά και του πλασαρίσματος στην τετράδα. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες του Ολυμπιακού, από ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, μείωσαν τη διαφορά από τον δεύτερο και τρίτο και ουσιαστικά το αυριανό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τον Ατρόμητο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μπορεί να χαρακτηριστεί και «τελικός», μέχρι τον… επόμενο. Αν δεν πετύχουν το τρίποντο, η κατάσταση πιθανώς να γίνει «μη αναστρέψιμη».

Οι γηπεδούχοι με νέο προπονητή και αφήνοντας πίσω την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια, για μία εβδομάδα, θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους και πιθανόν να την αυξήσουν, τουλάχιστον από τον ΠΑΟΚ, που θα παίξει στο Ολυμπιακό Στάδιο με την ΑΕΚ. Οι δύο «Δικέφαλοι» δεν έχουν περιθώρια για την απώλεια ούτε ενός βαθμού. Της Αθήνας, γιατί θα χάσει κι άλλο έδαφος για τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, ενώ της Θεσσαλονίκης, τις όποιες πιθανότητες έχει για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο δεύτερος, ο εκπληκτικός φετινός Πανιώνιος, θεωρητικά έχει εύκολο έργο, υποδεχόμενος τη Λάρισα. Οσο κι αν η ομάδα της Θεσσαλίας θέλει ακόμα βαθμούς για να «κλειδώσει» την παραμονή της, φαντάζει δύσκολο να απειλήσει ουσιαστικά την «παρέα της πλατείας» στη Νέα Σμύρνη. Επομένως, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα παραμείνει στη δεύτερη θέση πάνω από τον ΠΑΟΚ.

Ο τέταρτος Παναθηναϊκός, που από αγωνιστική σε αγωνιστική, τουλάχιστον στη Λεωφόρο, παρουσιάζεται και καλύτερος, θα «δοκιμαστεί» στο Καυταντζόγλειο. Οι «πράσινοι» τις τελευταίες αγωνιστικές θα παίξουν και τον ρόλο του «ρυθμιστή».

Θα υποδεχθούν την επόμενη εβδομάδα τον Ολυμπιακό, αλλά και με παιχνίδια σε ΟΑΚΑ και Τούμπα μέχρι τη λήξη, χρειάζονται απαραιτήτως τη νίκη ώστε να μπουν στο «μίνι πρωτάθλημα» ισόβαθμοι με τους αντιπάλους τους. Απέναντί τους ο Ηρακλής, που σε κάθε αγώνα παίζει και την παραμονή του. Και φέτος, έχασε μόνο από τον Ολυμπιακό στη έδρα του. Κι αυτό λέει κάτι…

Η τελευταία της… παρέας της κορυφής, Ξάνθη, έχει τις δυνατότητες να περάσει από την Κέρκυρα και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Κι αυτό είναι το μεγάλο κίνητρο για την ακριτική ομάδα απέναντι στην αντίπαλό της, που ουσιαστικά έχει πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή