Πίσω από τις κάμερες

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπό αλλού τους έρχεται…

Oριο τριών θητειών στον πρόεδρο και στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Αλεξάντερ Σέφεριν. Το ίδιο σκέπτεται να κάνει και η διοίκηση της ΕΠΟ και να το περάσει στο καταστατικό της ομοσπονδίας. Παρόμοια διάταξη για περιορισμό στις θητείες των αιρετών υπήρχε και στον αθλητικό νόμο που είχε δοθεί προς διαβούλευση τον περασμένο Δεκέμβριο και στη συνέχεια αποσύρθηκε, προκαλώντας τις αντιδράσεις κάποιων εκπροσώπων του «ποδοσφαιρικού κατεστημένου». Ομως από αλλού το περίμεναν (αθλητικός νόμος) και από αλλού θα τους έρθει (UEFA/ΕΠΟ)…

ΜΠΛΟΥ.

Μπασκετικό μάθημα

Ο αποκλεισμός των τριών ελληνικών ομάδων από το Τσάμπιονς Λιγκ αναδεικνύει δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει τη δυναμική των άλλων ευρωπαϊκών, όπως της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, ακόμα και της Γαλλίας. Το δεύτερο είναι ότι η διοργάνωση την οποία πολλοί χλεύαζαν έχει και αξιόλογες ομάδες, που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους (πρώτη η Τενερίφη στην Ισπανία, πρώτη η Μονακό στη Γαλλία, δεύτερη η Βενέτσια στην Ιταλία, κυπελλούχος η Μπάνβιτ στην Τουρκία) και προσέφερε έσοδα στις ομάδες, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι πέρυσι. Η ΑΕΚ, ο Αρης και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκαν από καλύτερες ομάδες. Τόσο απλά. Ούτε διαιτησίες, ούτε ατυχίες, ούτε τίποτα δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία.

Γ.Σ.

Επαθε κι έμαθε

H εξασφάλιση της αδειοδότησης, ώστε η αγωνιστική υπέρβαση της φετινής ομάδας του Πανιωνίου να έχει και ευρωπαϊκή εκπροσώπηση και ύστερα από την περυσινή άρνηση της UEFA, βρίσκεται στα χείλη όλων των «κυανέρυθρων». Η κύρια αιτία της περυσινής αποτυχημένης προσπάθειας, που ήταν η εκκαθάριση της ΠΑΕ από τον ερασιτεχνικό σύλλογο, έχει εκλείψει μετά τη μεταβίβαση των μετοχών που έγινε, προ διμήνου, στην τριανδρία των Ζαμάνη, Δάρα και Σκούρα. Παράλληλα, έχουν γίνει όλοι οι διακανονισμοί παλαιών οφελών σε παίκτες, οι ρυθμίσεις στην εφορία αποπληρώνονται μηνιαίως και συνολικά το έλλειμμα των 5 εκατ. ευρώ έχει μειωθεί κάτω από τα 2 εκατ. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Πανιώνιος «ράβει» ευρωπαϊκό «κοστούμι» και αυτή την φορά, θα το… φορέσει.

Γ.Β.

Αστοχήσαμε…

Μεγάλη αποστολή έχει στείλει η Κύπρος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αεροβόλων όπλων της Σλοβενίας. Στην πλειοψηφία είναι νέα παιδιά από 12 έως 15 ετών. Αντίθετα, η Ελλάδα δεν έστειλε κανένα…

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή